Zeleno poslanstvo

Vse Si.mobilove družbeno odgovorne aktivnosti zaobjema projekt Re.misli. Sprva je bil zastavljen kot okoljski projekt, postopoma pa je prerasel zeleno poslanstvo in tako zdaj povezuje vse Si.mobilove odgovorne aktivnosti. Tako so že v septembru dobra dejanja začeli s projektom zbiranja deževnice in postavitvijo pitnikov v ljubljanskem Vrtcu Hansa Christiana Andersena. Otroci iz enote Lastovica Vrtca Hansa Christiana Andersena iz Šiške bodo ob vsakem potegu vode na stranišču prihranili približno osem litrov pitne vode. Vrtec se je namreč uspešno prijavil na razpis sklada Si.voda in pridobil večino sredstev, s katerimi je pokril gradnjo sistema zbiranja deževnice za splakovanje stranišč v enoti Lastovica. S pomočjo donacije Si.mobilovega sklada Si.voda pa je vrtec postavil še tri pitnike za otroke, in sicer v enotah Lastovica, Andersen in Marjetica. Med zelenimi projekti je bila tudi rastlinska čistilna naprava na Lisci nad Sevnico.

Prostovoljske dejavnosti

Minuli mesec je Slovenijo in različne generacije povezoval tudi projekt Simbiz@, računalniško opismenjevanje starejših, v katerem je Si.mobil sodeloval kot generalni sponzor, njegovi zaposleni pa kot prostovoljci. Starejše je letos učilo osnovne in napredne uporabe mobilnih telefonov 37 simobilovcev, poseben poudarek pa so dali njihovi varni uporabi. »Skupaj s fakulteto za varnostne vede pripravljamo tudi brošuro z nasveti o varni uporabi mobilnih telefonov,« dodaja Miladinović.

Mesec dobrih dejanj so v enem najboljših zaposlovalcev sklenili s krvodajalsko akcijo, ki se je je udeležilo 36 zaposlenih. »Vsi, ki so darovali kri prvič, so dobili prost dan, preostali pa so lahko izkoristili izredni plačani dopust za udejstvovanje v prostovoljski aktivnosti. Na Si.mobilu namreč sodelavcem za prostovoljske aktivnosti omogočamo dva dni izrednega plačanega dopusta na leto,« je pojasnil Miladinović in dodal, da za sodelavce pripravljajo tudi nove ukrepe v okviru certifikata družini prijazno podjetje.

Predloge za čim bolj učinkovito poslovanje in vzdušje v delovnem okolju pa vodstvo sprejema tudi od svojih zaposlenih, in sicer v okviru izziva inovativnosti, za katerega je Si.mobil nedavno prejel tudi nagrado za najboljši HRM-projekt leta. Prva izziva inovativnosti sta bila po besedah Miladinovića med sodelavci dobro sprejeta, zato pripravljajo že tretjega.