Sporne injekcije steroidov, ki jih povezujejo z okužbo, naj bi po ZDA prejelo okoli 14 tisoč ljudi, injekcije pa povečini predpisujejo ob bolečinah v hrbtu. Glivični meningitis napada zaščitno ovojnico mozga in hrbtenjače, zlasti nevaren pa je zato, ker se ga ponavadi odkrije prepozno. V zgodnjem stadiju okužbo namreč velikokrat zamenjajo za gripo.

A težava ni samo v injekcijah steroidov, temveč tudi v nekaterih zdravilih istega proizvajalca. Ameriška agencija za prehrano in zdravila (FDA) je na svoji spletni strani objavila seznam več kot 1200 bolnišnic in klinik, ki so od podjetja NECC (New England Compounding Center) kupili sporne injekcije steroida in nekatera druga zdravila, ki – če so kontaminirana – za paciente predstavljajo veliko nevarnost.

Poleg dveh vrst injekcij steroida, ki jih uporabljajo za zmanjšanje bolečin, so problematične tudi injekcije, ki jih uporabljajo ob operacijah oči, strokovnjaki pa sumijo, da so okuženi tudi proizvodi, ki jih uporabljajo pri operacijah srca.

FDA je tako opozorila vse, ki so prejeli navedena zdravila, naj bodo pozorni na simptome, ki bi lahko kazali na glivični meningitis kot sta glavobol ali povišana temperatura.