Armstrong se po poročanju številnih medijev zdravi zaradi zlorabe različnih substanc. Na zdravljenje naj bi se po poročanju časnika Los Angeles Times pevec prijavil po zlomu, ki je minuli mesec sledil nastopu skupine na festivalu v Las Vegasu.

Kot je izjavil basist in soustanovitelj Green Dayjev Mike Dirnt, se člani zasedbe zavedajo, da koncertov niso odpovedali v ravno "idealnem času", a zanje glavna skrb ostaja pevec Billie Joe. Ob tem ni omenjal, da naj bi imel pevec težave z drogami.

Na začetku leta so Green Day napovedali trilogijo albumov, naslovljenih "Uno", "Dos" in "Tre". Slednji naj bi nadaljevali uspeh, ki so ga fantje leta 2009 poželi z albumom "21st Century Breakdown". Prvi album "Uno" je bil na prodajnih policah že septembra, drugi bo po napovedih izšel novembra, album "Tre" pa naj bi po zadnjih najavah izšel že decembra in ne januarja, kot je bilo sprva napovedano.

"Žal nam je, da smo bili primorani zamakniti turnejo, zato smo se odločili, da se bomo našim oboževalcem oddolžili s tem, da jim bomo vsaj glasbo ponudili pred terminom, ki smo ga prvotno načrtovali," je dejal bobnar Tre Cool, s pravim imenom Frank Edwin Wright III.