V nadaljevanju je sledilo nekaj napak v slovenski igri, kar so srčni Romuni izkoristili in se nekoliko približali, toda zmaga ni bila niti za trenutek ogrožena. V drugem polčasu so Slovenci povsem zagospodarili na igrišču, selektor Denič pa je uspešno izvajal rotacijo igralcev in držal visok ritem igre, ki mu Romuni niso mogli slediti. V tem delu je sicer malce šepal slovenski napad na postavljeno obrambo 6-0, prepričan pa sem, da Denič iz taktičnih razlogov namerno ni želel več uporabljati Nenada Bilbijo, da bi tako nekaj prikril tudi za Beloruse. V prvem delu je Bilbija z nekaj streli od daleč potrdil, da potrebujemo visokega »šuterja« z zunanjih položajev.

Nedeljska tekma proti Belorusiji v Minsku bo za obe reprezentanci rokometni trenutek resnice in pokazatelj realne moči. Beloruski reprezentančni rokomet je ob velikih vložkih države v vzponu, prav tako pa tudi Dinamo uspešno igra v ligi prvakov. Belorusi imajo dobro reprezentanco na čelu s Sergejem Rutenko, njihov cilj pa je jasen – zmaga proti Sloveniji. Potem ko so se uvrstili na SP 2013 v Španiji, se želijo tudi na EP 2014 na Danskem, svojo priložnost pa verjetno vidijo prav proti Sloveniji. A če naši fantje ponovijo predstavo iz Kopra, sem prepričan, da lahko slavijo tudi v Minsku.

Kako ustaviti Rutenko? Selektor Denič bo zagotovo našel pravo taktično rešitev. Osebno ne pričakujem njegovega tesnega pokrivanja že od začetka, a če bo razigran in bo uspešno razigraval svoje soigralce, ga bo potrebno odrezati. Potem se bo hitro videlo, kako se bodo na to odzvali njegovi soigralci. Jasno je, da en igralec sam nikoli ne more dobiti nobene tekme, tudi če gre za tako vrhunskega, kot je Rutenka. A po drugi strani se lahko osredotočenje le na enega igralca hitro maščuje.