Trener slovenske ekipe Luka Slabe je v začetno postavo dal iste igralce kot prejšnji teden proti Unterhachingu, s to razliko, da je na mestu drugega blokerja Mateja Vidiča zamenjal Srb Milan Rašić. ACH je dobro začel in imel pobudo do desete točke v prvem nizu. Ko so zvezdniki italijanske ekipe dvignili ritem, so hitro zagospodarili na terenu. V napeti končnici je ACH še uspelo izenačiti na 24:24, to pa je bilo tudi največ, kar je pokazal slovenski predstavnik.

Dobro je ACH sicer začel še drugi niz, povedel z 2:0, toda zaradi napake v prijavljeni postavi (igral je Andrej Flajs namesto Jaysona Jablonskega) je delegat tekme izničil slovensko prednost in vodstvo z 1:0 pripisal domačinom. Zvezdniki Macerate so nato z lahkoto polnili lastno in klubsko statistiko, praktično identična zgodba pa se je ponovila še v zadnjem nizu. »V prvem nizu smo imeli svoje priložnosti, ki smo jih zapravili že na začetku z napakami v napadu. V drugem nizu je tekmec začel izvajati večji pritisk s servisom, protiorožja zanj nismo našli. Proti tako kakovostni ekipi, kot je Macerata, so težave z organizacijo napada razumljive,« je po tekmi dejal trener ACH Volleyja Luka Slabe.

ACH Volley tako ni ponovil uspeha iz leta 2010, ko je Macerato izločil v osmini finala lige prvakov. Iz tedanje italijanske zasedbe sta v klubu le še Marko Podraščanin in Natale Monopili. Več starih znancev je pri ACH, saj so v ekipi še vedno Andrej Flajs, Alen Šket, Daniel Lewis, Matej Vidič ter Aleš Fabjan. Na tedanji tekmi je igral še Alen Pajenk, ki zdaj nosi dres Macerate. Sinoči je igral vso tekmo in vpisal deset točk.

Skupina D, drugi izid drugega kroga: Unterhaching – Lennik 3:1 (-23, 23, 21, 19), trenutni vrstni red: Macerata 6, Unterhaching 5, ACH Volley 1, Lennik 0.