Rokometašu je sodišče pred kratkim umaknilo prepoved igranja, zato mu je njegov klub Montpellier že dovolil trenirati, prav tako pa se je danes vrnil tudi v francosko reprezentanco, s katero bo zaigral v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo leta 2014.

Pri Srbski rokometni kljub temu upajo, da jim bo v Nišu rojenega Karabatića prav zaradi linča, ki ga doživlja v Franciji, uspelo zvabiti v Srbijo. »Zaradi afere, ki je izbruhnila, je še vedno v nemilosti Francoske rokometne zveze. Dovoljeno mu je trenirati in igrati za Montpellier, vendar pa do včeraj ni želel še nihče komentirati njegovega statusa v francoski izbrani vrsti. Rojen je v Nišu, zato sem zvezo zaprosil, da stopi z njim v stik in mu ponudi potni list, da bo lahko zaigral za Srbijo,« je za srbski Sportski žurnal dejal selektor Srbije Veselin Vuković.

Da so možnosti, da Karabatić zaigra za Srbijo velike, poleg Vukovića verjame tudi predsednik Srbske zveze Velimir Marjanović, ki je naznanil, da bodo rokometaša že kmalu poklicali. »Nikola bi lahko za Srbijo zaigral že v drugi polovici leta 2014, kar ni tako zelo daleč. Njegov prihod bi nam pomenil več, kot si lahko zamislite. Pri nas je vedno dobrodošel. V Srbijo ga bomo povabili tako v imenu zveze kot Partizana. V kolikor ne bo z Montpellierom zaigral proti našim prvakom, lahko vseeno kot gost pride v Srbijo in obišče svoj rojstni kraj,« je razkril Marjanović.