Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Italija - 1.liga

Genoa - Fiorentina
0

Fiorentina je na zadnjih treh tekmah osvojila sedem točk, kar je učvrstilo njen položaj tik pod vrhom lestvice na petem mestu, Genoa pa se sooča s precej več težavami in je z zgolj 9 točkami šele 14. A ta kriza domačih je morda nekoliko varljiva, saj je Genoa nedavno proti Romi vodila z 2:0, a je nato popustila in nesrečno izgubila, v prejšnjem krogu pa je na San Siru dolgo držala remi proti Milanu, a nato v zaključku prejela gol in ostala brez točk. Ker jim že pošteno teče voda v grlo in so točke nujne, bodo domači tokrat prav gotovo trd oreh za goste iz Firenc, ki na dosedanjih štirih gostovanjih niso navdušili (2 remija in 2 poraza), tako da lahko pričakujemo izenačeno tekmo, kjer verjetno obe strani ne bosta preveč razočarani z remijem, bolj pomembno jima bo ubežati porazu. (5/10)

Nogomet - Švedska - 1.liga

Mjallby - Elfsborg
2

Švedsko prvenstvo se bliža koncu in najverjetneje bo o prvaku odločal zadnji krog, saj imata Malmo in Elfsborg na prvem mestu enako število točk in enako gol razliko. Jasno je torej, da bosta oba tekmeca za naslov prvaka storila vse, da preostali tekmi dobita, saj jima nenazadnje za vrat diha tudi Hacken, ki zaostaja le 2 točki. Mjallby je zasidran v sredini lestvice in si je že zagotovil obstanek v ligi, zato lahko pričakujemo precej bolj motivirane goste, ki bodo v boju za naslov verjetno uspeli priti do zmage. (6/10)

Nogomet - Švedska - 1.liga

Malmo - Orebro
1

Malmo si v boju za naslov prvaka nikakor ne more in ne sme privoščiti spodrsljaja proti predzadnji ekipi, ki je že obsojena na izpad iz lige. Glede na očitno razliko v kvaliteti in motivaciji, se zdi stava na Malmo ena od lažjih. (9/10)

Košarka - Evroliga

Unicaja - Alba
1

Repeša je uspel uveljaviti svoj sistem in moštvo Unicaje je našlo zmagovito formulo, saj je nanizalo pet zaporednih zmag, zato je upravičeno v vlogi velikega favorita tudi tokrat, ko na jug Španije v goste prihaja razglašena Alba, ki po dobrem začetku sezone povsem popustila. Nemci so izgubili zadnje tri tekme, dve tudi v nemškem prvenstvu, zato bi bila njihova današnja zmaga pravo presenečenje. (7/10)