Tokrat ne govorimo o kateri o hollywoodskih zvezdnic, pa čeprav bi lahko – radovednost mnogih je namreč na enaki stopnji. Govorimo o prvi dami Severne Koreje, narodu, ki je verjetno med najbolj zaprtimi in posledično najbolj skrivnostnimi na svetu.

Skriva nosečniški trebušček?

Ri Sol Ju, soprogo mladega vodje Kim Jong Una, v javnosti niso videli že kakšna dva meseca, pred dnevi pa je državna tiskovna agencija KCNA v javnost poslala fotografijo, na kateri je severnokorejska prva dama s soprogom. Ker je oblečena v dolg črn plašč, so se mnogi začeli spraševati, ali pod njim morda skriva nosečniški trebušček.

Z njeno (ne)nosečnostjo se trenutno najbolj ukvarjajo v Južni Koreji, kjer se sprašujejo, ali mladenka pod srcem res nosi otroka, ali pa so jo pred očmi javnosti skrivali zaradi kakšnega disciplinskega postopka. Nekateri celo ugibajo, ali se je oblastem zamerila, ker v javnosti v določenem trenutku ni nosila značke s podobo nekdanjega ljubljenega vodje, kar je sicer obvezno za vsakega odraslega Severnokorejca.

Sin bi pomenil, da je Severna Koreja dobila novega vodjo

„Govorice so se razširile med tistimi, ki so bili na istem dogodku, na katerem sta se pojavila Kim Jong Un in soproga,“ je pojasnil Kim Jong Hoon, odgovorni urednik južnokorejskega dnevnika, katerega osredotočenost je na Severno Korejo. „Tako je prišlo na dan, da je morda noseča, govorice pa so se kot vihar razširile po vsej državi,“ je dodal.

Za Kim Jong Una bi bil naslednik moškega spola izjemno pomemben, saj bi to pomenilo, da je država dobila voditelja prihodnje generacije.