Člani skupščine so izglasovali nezaupnico tudi podpredsedniku OZS oz. predsedniku upravnega odbora OZS Štefanu Grosarju, s funkcije podpredsednika skupščine razrešili Andreja Klobaso, potrdili pa tudi odstop Franca Bukovca z mesta podpredsednika skupščine OZS, so po skupščini sporočili iz OZS.

Nezaupnico so izglasovali tudi Pavlini Svetič, ki je tako razrešena s funkcije predsednice nadzornega odbora OZS. Obenem so razrešili še člane nadzornega odbora OZS Miro Špiljak, Žorža Petrovskega in Darka Petrovčiča ter potrdili odstop Petra Skapina z mesta člana nadzornega sveta OZS.

Člani upravnega odbora zbornice so že minuli četrtek sprejeli sklep, da ne podpirajo Grosarjevega ravnanja v zvezi s podpisovanjem stimulacij in nagrad generalnemu sekretarju OZS, podprli pa so sporazum o nepreklicni razrešitvi delovnega razmerja z generalnim sekretarjem Dušanom Krajnikom, katerega podpisnik je predsednik upravnega odbora OZS.

Vodstvo OZS za mandatno obdobje 2010-2014 je bilo sicer izvoljeno 15. junija 2010.

Nadomestne volitve predsednika OZS, podpredsednika OZS, ki je mandatar za sestavo upravnega odbora OZS, dveh podpredsednikov skupščine OZS ter predsednika in članov nadzornega sveta OZS bodo 15. novembra, rok za oddajo kandidatur pa je 9. november.