»Ta projekt olajša delo podjetjem. Zelo sem pozitivno presenečena nad kakovostjo kandidatov, ki jih je med brezposelnimi izbral zavod za zaposlovanje, in prav tako nad učinkovitostjo postopka. Če bi se ga lotili sami, bi gotovo trajal mesec ali dva več,« je o odločitvi za sodelovanje v Zaposlitvenem izzivu povedala Medeja Lončar, direktorica Siemensa. Poleg tega je prav, da kot družbeno odgovorno podjetje dajo priložnost ljudem, ki so se v teh časih znašli med brezposelnimi, čeprav bi zaradi svojih znanj in veščin morali biti zaposleni, je dodala Lončarjeva, ki jo je med že sicer zelo dobrimi kandidati najbolj prepričala mlada diplomantka ekonomije Mojca Rus.

Finalisti so se morali v problemski nalogi poglobiti v podjetje in ga vpeti v trenutno finančno perspektivo ter pridobivanje evropskih sredstev, hkrati pa so med diplomanti družboslovja - med njimi je bila tudi magistra pravnih ved - iskali predvsem inovativnost in sposobnost kritičnega razmišljanja. »Na zavodu sem prvi mesec in se mi je Zaposlitveni izziv zdel zelo zanimiva izkušnja, hkrati pa res izziv. Ne smeš se ustrašiti. Sama sem denimo videla, da sem bila najmlajša med kandidati, z najmanj izkušnjami, ampak nisem se ustrašila in sem se lotila izziva,« je povedala Rusova, ki je prošnje za zaposlitev pošiljala že v času absolventskega staža, vendar kljub zavrnitvam ni izgubila upanja. In kaj zmagovalka 11. Zaposlitvenega izziva svetuje vsem, ki se bodo v prihodnje podajali v tekmovanje za prosto delovno mesto? »Naj se ne ustrašijo prehitro, naj gredo čez vse postopke, čeprav se na začetku morda zdi naporno, komplicirano. Naj se poskušajo pokazati v čim boljši luči in tako tudi rešijo nalogo.«

Sodelovanje v Zaposlitvenem izzivu pa ni koristno le za zmagovalca, temveč tudi za druge kandidate oziroma finaliste postopka, ki tekom izziva pridobivajo nove izkušnje, spoznavajo želje in potrebe delodajalcev ter širijo svojo socialno mrežo, s čimer postanejo tudi bolj zaposljivi. Tokrat se je v izziv izmed 55 povabljenih podali 41 brezposelnih iz zavodove območne službe Ljubljana, po spoznavnem srečanju se je za nadaljevanje odločilo 39 kandidatov, 21 izmed njih pa jih je opravljalo psihodiagnostični preizkus. Pogoje za nadaljevanje je izpolnilo osem kandidatov, a se jih je za problemsko nalogo odločilo le sedem, med katerimi se je, kot omenjeno, najbolje odrezala diplomirana ekonomistka Mojca Rus.