Serena je v tej sezoni pozabila na težave s poškodbami, ki so ji prekrižale kar nekaj načrtov v prejšnjih letih. V zadnjih mesecih je zmagala v Wimbledonu, na olimpijskih igrah, na OP ZDA in v nedeljo še na zaključnem mastersu v Carigradu. Nedavno smo lahko slišali izjavi Šarapove in Kitajke Li Na, ki sta se strinjali, da je Williamsova trenutno najboljša igralka na svetu. Nič kaj skromno jima je pritrdila tudi Serena.

“Mislim, da je resnično tako, čeprav ne bi rada zvenela preveč samovšečno. Vedno sem govorila, da če igram dobro in tako, 'kot je treba', me je res težko premagati. V to sem še vedno trdno prepričana,“ je dejala Serena po nedavni zmagi v Turčiji, kjer je v finalu premagala Šarapovo.

Williamsova je letos drugo igralko sveta Šarapovo premagala na vseh treh medsebojnih dvobojih, številko 1 Azarenko pa celo na vseh petih obračunih. Letošnjo sezono je Serena končala z izjemnim razmerjem zmag in porazov (58-4), zmagala pa je na sedmih turnirjih. Mlajša od sester Williams pravi, da je imela letos drugo najboljšo sezono v bogati karieri, bolje ji je šlo le leta 2012, ko je zmagala na treh turnirjih za grand slam. Vseeno to ni bilo dovolj, da bi ob koncu leta znova zasedla teniški prestol.

“Kar nekoliko presenetljivo je, da zmagaš na dveh turnirjih za grand slam, osvojiš olimpijsko zlato medaljo, zmagaš še v Madridu in na zaključnem mastersu, a si na koncu le tretji na lestvici. V tem sistemu mora biti nekje napaka. Nekdo jo mora odkriti,“ je kritičen tudi Serenin trener Patrick Mouratoglou.