Pri policiji Queenslanda so potrdili domnevni incident, da so jih poklicali na prizorišče barskega pretepa, a dogodek je minil brez aretacij in za zdaj brez obtožb. Po pisanju časnika Gold Coast Bulletin pa je policija najprej ločila pretepača, nato pa je teniški as svojo jezo usmeril proti policistom in jih napadel. Ob tem je "opozoril" policiste, kdo je, in jih obtožil, da ga imajo na piki, so še zapisali pri omenjenem časniku.

Prav ta teden 20-letnika, najmlajšega igralca v "top 50" moškega tenisa, na sodišču v Queenslandu namreč čaka zagovor zaradi kršenja cestno-prometnih predpisov, ker so ga januarja v enem dnevu policisti ustavili in kaznovali kar trikrat.

Tomić, nekoč že na 30. mestu lestvice ATP, je zdaj 49. igralec sveta, saj po 2. krogu turnirja v Bangkoku pred več kot mesecem dni ni dobil niti enega dvoboja več. Septembra ga je teniški komentator, nekdanji as in zmagovalec odprtega prvenstva ZDA John McEnroe obtožil, da je sredi dvoboja na US Opnu proti Američanu Andyju Roddicku odnehal igrati in dvoboj predal.