»Vedno sem poudarjal, da do konca ostaja pet tekem, ne glede na izid v prvem krogu. Izgubili smo dve točki proti Unterhachingu. Upam, da tega na koncu ne bomo objokovali. Kljub temu nas čaka še dolga pot,« je dejal trener ACH Volleyja Luka Slabe. »Ko imamo že čez nekaj dni takšnega tekmeca, kot je Macerata, ne bi smeli imeti težav z motivacijo,« je še dejal trener slovenskega prvaka. Kljub razliki v kvaliteti in v višini proračuna ne razmišlja o porazu proti Macerati: »Vsak je premagljiv. Tudi Macerata bo imela kakšen slab dan, kar bo nekdo izkoristil. Vemo pa tudi, da Macerata kdaj rada podcenjuje manjše ekipe.«

Ravno ACH Volley je do največjega uspeha kluba leta 2010, ko se je uvrstil na zaključni turnir četverice lige prvakov, prišel tudi s senzacionalnim skalpom Macerate v osmini finala. Nato je padel še Innsbruck in slovenski predstavnik je prvič zaigral med najboljšimi štirimi v Evropi. Takrat je klub vodil Kanadčan Glenn Hoag.

V trenutni zasedbi Macerate sta na vsakem igralnem položaju vsaj dva zvezdnika svetovnega formata. Med blokerji se za igralni čas bori tudi Slovenec Alen Pajenk, ki ima ostro konkurenco v srbskih reprezentantih Marku Podraščaninu in Draganu Stankoviću. Na nedeljski tekmi italijanske lige proti Ravenni je Pajenk za zmago s 3:0 dosegel deset točk, od tega štiri z blokom. Pred tem je igral zelo malo, spremembo na bolje pa je kazala tudi tekma prvega kroga lige prvakov, ko je proti Lenniku igral vso tekmo.