»V slovenski policiji zavračamo taka ravnanja in imamo do njih ničelno toleranco,« je na naše vprašanje, kako komentirajo dejstvo, da je v kriminalni združbi sodeloval njihov kriminalist, dejal tiskovni predstavnik generalne policijske uprave Drago Menegalija. Tovrstna dejanja zagotovo mečejo slabo luč na policijo. Menegalija pa je pri tem poudaril, da ima slovenska policija predvidene notranje varnostne ukrepe za preprečevanje in odkrivanje korupcije v policiji in vzpostavljene kriterije za ugotavljanje nedopustnega in neetičnega ravnanja policistov in delavcev policije. »Prav tako je bil sprejet protikorupcijski program v policiji, ki je bil izdan s ciljem odpravljanja vzrokov za nastanek korupcije v policiji in izvajanja proaktivnih politik na tem področju,« je še pojasnil.

Kriminalisti in policisti so včeraj obiskali 18 osumljencev v Sloveniji, hrvaški organi pregona pa še 15 osumljencev na Hrvaškem, saj so se storilci združili v mednarodno kriminalno združbo in tako izvrševali kazniva dejanja, povezana s preprodajo prepovedanih drog. Koprski kriminalisti so včeraj zjutraj tako med drugim odšli tudi na grad Prestranek, kjer naj bi bil po naših informacijah zaposlen eden od glavnih preprodajalcev mamil, sicer doma iz Pivke. Da so jih policisti res obiskali, so nam potrdili tudi v tajništvu gradu Prestranek, kaj več pa niso želeli razkriti. Po naših podatkih so policisti tam prijeli Halila Dediča, pregledali pa so tamkajšnje prostore in hleve omenjenega objekta, saj je obstajal sum, da v njih skrivajo mamila. Ali so tam dejansko kaj našli, nam ni uspelo izvedeti.

»V zgodnjih jutranjih urah so koprski kriminalisti in policisti v sodelovanju z Upravo kriminalistične Policije GPU in Specializiranim državnim tožilstvom RS začeli izvajati zaključne aktivnosti v kriminalistični preiskavi mednarodne kriminalne združbe, ki je v daljšem časovnem obdobju v Sloveniji in na Hrvaškem izvrševala kazniva dejanja s področja zlorabe prepovedanih drog. Istočasno so začeli izvajati zaključna preiskovalna dejanja tudi hrvaški policisti iz Policijske uprave Primorsko-Goranske,« je včeraj zjutraj sporočil Menegalija in dodal, da je kriminalistično preiskavo usmerjalo okrožno državno tožilstvo iz Kopra in Specializirano državno tožilstvo Republike Slovenije.

Koliko ljudi so pridržali, včeraj še ni bilo jasno, med pridržanimi pa sta gotovo osumljeni kriminalist in Dedič. Prav tako ni bilo znano, koliko mamil so zasegli, neuradno pa je slišati, da naj bi zasegli nekaj heroina.