Kličko je ustanovil svojo politično stranko, s katero si je zadal cilj, da na parlamentarnih volitvah zbere vsaj 15 odstotkov glasov. Medtem ko je stranka predsednika Viktorja Janukoviča prejela 36,6 odstotka glasov, stranka nekdanje premierke Julije Timošenko pa 21 odstotkov, se je moral Kličko zadovoljiti z 12,87 odstotki, kar je bilo dovolj za tretje mesto in vstop v parlament.

»Razočaran sem, saj smo pričakovali 15 odstotkov glasov. Natančno moramo preučiti, kje smo napravili napake, saj bi morali doseči boljše rezultate,« je po prejetih rezultatih dejal 41-letni boksar.

Kličko je sicer še pred mesecem dni, ko je v ringu premagal Manuela Charra zatrdil, da se bo v primeru uspeha na volitvah poslovil od boksa, kar je potrdil tudi njegov zastopnik Bernd Boente. »Borba proti korupciji in za demokracijo je veliko pomembnejša od od borbe proti Hayeu. Kot njegov menedžer in prijatelj mu svetujem, da v primeru zmage na volitvah opusti boks in se posveti politiki.«

Ker je Kličku na volitvah spodletelo, so se nekateri otoški časniki že razpisali, da je vse že dogovorjeno za povratni obračun med Ukrajincem in Britancem, do njega pa naj bi prišlo prihodnje leto. Če se bosta boksarja res pomerila, pa bosta v svoj žep pospravila tudi lep kupček denarja, saj naj bi si med seboj razdelila okoli 12,5 milijona evrov.

V kolikor se bo Kličko odločil boksarske rokavice postaviti v kot, pa Svetovna boksarska organizacija (WBO) že razmišlja o dvoboju med Kličkovim mlajšim bratom Vladimirjem in Hayem. A pred tem 36-letnega Vladimirja čaka še spopad v hamburški Areni 10. novembra proti Poljaku Mariuszu Wachu.