V slovenski izbrani vrsti pred uvodnima tekmama nimajo zdravstvenih težav, izjema je le krožni napadalec Matej Gaber, ki ima lažji zvin gležnja, a njegov nastop ni pod vprašajem. Slovenski rokometni prvokategorniki so se v nedeljo že zbrali v ankaranskem hotelu Convent, do sredine tekme v dvorani Bonifika pa bodo opravili štiri treninge. Zanimanje za prvi dvoboj z Romunijo je solidno, prireditelji tekme so sporočili, da so doslej prodali že okoli 400 vstopnic, na sredini tekmi pa pričakujejo, da bodo tribune lepo popolnjene.

"Po uspešnih junijskih kvalifikacijskih tekmah s Portugalsko za nastop na svetovno prvenstvo prihodnje leto v Španiji smo se ponovno zbrali. Za obe bližnji tekmi z Romunijo in Belorusijo imamo predvidene po štiri treninge. Čas resda ni naš zaveznik, a upam, da bomo te dni na Obali kakovostno izkoristili in naredili vse, da kvalifikacije za Dansko začnemo s štirimi točkami," je uvodoma dejal slovenski selektor Boris Denič in dodal: "Romunija je kakovostna ekipa, ki je v minulih letih malce izgubila stik v mednarodnem merilu, v zadnjih letih pa je njena krivulja zaradi denarnega vlaganja na poti navzgor. Gre za potentno ekipo, v njenih vrstah so zelo sposobni igralci na zunanjih položajih, na nam pa je, da ji vsilimo naš način igre in jo na naš način tudi premagamo."

"Na letošnjem evropskem prvenstvu v Srbiji smo si ustvarili določeno podobo oziroma rating, ki smo ga čez kvalifikacijski tekmi s Portugalsko za nastop na svetovnem prvenstvu v Španiji potrdili, podobno pa moramo zdaj narediti tudi v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo na Danskem. Pred bližnjima tekmama z Romunijo in Belorusijo smo v vlogi papirnatega favorita, tako da je naš cilj, da prvi sklop kvalifikacij zaključimo s štirimi točkami," je pred začetkom kvalifikacijskih tekem z Romunijo in Belorusijo dejal ideolog slovenske rokometne reprezentance Uroš Zorman.

Slovenska izbrana vrsta bo po bližnjih tekmah z Romunijo in Belorusijo naslednjo kvalifikacijsko akcijo imela v začetku aprila prihodnje leto, ko se bo dvakrat pomerila z Islandijo, v prvi polovici junija pa jo čakata še dve tekmi: najprej bo gostovala v Romuniji, nato pa gostila Belorusijo.

Na sklepni turnir, ki bo med 14. in 26. januarjem leta 2014, se bosta uvrstili prvo in drugouvrščena reprezentanca.

Denič je na svoj seznam uvrstil naslednje igralce:

- vratarja: Matevž Skok (Celje Pivovarna Laško) in Gorazd Škof (Cimos Koper);

- krilni igralci: Jure Dobelšek (Cimos Koper), Dragan Gajič (Montpellier), Gašper Marguč, Luka Žvižej (oba Celje Pivovarna Laško);

- zunanji igralci: Marko Bezjak, Klemen Cehte, Jure Dolenec, David Miklavčič (vsi Gorenje), Dean Bombač (Cimos Koper), Sebastian Skube (Celje Pivovarna Laško), David Špiler (Croatia osiguranje Zagreb), Nenad Bilbija (Minden) in Uroš Zorman (Vive Targi Kielce);

- krožni napadalci: Blaž Blagotinšek (Celje Pivovarna Laško), Uroš Bundalo (Cimos Koper), Matej Gaber (Gorenje Velenje) in Miha Žvižej (Fenix Toulouse).