Preteklo leto je v izboru Zlata nit sodelovalo že 17 gazel, letos jih pričakujejo še več, saj tudi hitro rastoča podjetja želijo še izboljšati svoje kadrovske prakse. Zavedajo se namreč, da so samo zadovoljni sodelavci, ki imajo možnosti za razvoj svojih potencialov, lojalni svojemu podjetju in v pomoč pri njegovem razvoju, rasti in krepitvi položaja na trgu.

Podjetja, ki redno sodelujejo v Zlati niti, so svoje dobre prakse predstavila tudi na Študentski areni, največji izobraževalno-sejemski prireditvi za mlade v Sloveniji, ki je v četrtek zaprla vrata. Svoje izkušnje iz sodelovanja v Zlati niti so na okrogli mizi predstavili Damjana Pirnar iz Mikrografije, dolenjsko-posavske gazele 2009 in 2011, Saša Miladinović iz Simobila, najboljšega zaposlovalca Zlate niti 2009 in 2010 med velikimi podjetji, Tone Stanovnik, direktor prodorne Špice International, in Ksenija Špiler Božič, ki skrbi za razvoj kadrov v Steklarni Hrastnik. Sogovorniki so dali mladim udeležencem okrogle mize vrsto napotkov za uspešno iskanje zaposlitve, predvsem pa poudarili, da kljub gospodarski krizi zaposlujejo tudi mlade. Povedali so tudi, da skrbno pregledajo vse prejete prijave iskalcev zaposlitev, četudi jih dobijo izven javno objavljenih razpisov za zaposlitev, je pa res, da na razgovor povabijo kandidate, ki jih znajo že s svojo prijavo prepričati, da so zanesljivi, agilni, iznajdljivi, samostojni, inovativni in da se hitro učijo.

Vse to zaznava tudi Zlata nit, ki v šesto leto izbora najboljših zaposlovalcev stopa nadgrajena. Vprašalnik je dopolnjen z dimenzijo čustvene pripadnosti podjetju, po novem se spremlja tudi delež žensk na ključnih položajih ter dejavnost, ki jo opravlja zaposleni, ki odgovarja na anketo – ali torej neposredno ustvarja produkt/storitev ali v podjetju skrbi za podporo. Vprašalnik še naprej ostaja vitek in ga zaposleni izpolnijo v dobrih desetih minutah. Organizator si prizadeva, da bi vprašalnik – ocena zaposlenih pomeni 80 odstotkov, uspešnost poslovanja podjetja pa 20 odstotkov celotne ocene – izpolnilo čim več zaposlenih.

Podjetja se v Zlato nit 2012 lahko prijavijo še vse do konca decembra na spletni strani www.zlatanit.dnevnik.si.