Šanghaj, ki je nastal v produkciji Arsmedie, predstavlja zgodbo štirih generacij romske družine Mirga, ki jo v prvi osebi pripoveduje Lutvija Belmondo Mirga. Belmondo je tudi osrednji junak zgodbe, romski kralj, ki se odloči ustvariti lastno vas in jo poimenuje Šanghaj. S pomočjo dobrodušnega miličnika in z blagoslovom lokalnih oblasti njegovo naselje hitro raste. Toda ob razpadu Jugoslavije se Belmondo zaplete v preprodajo orožja, kar ga oddalji od družine in ogrozi njegove sanje.

"Šanghaj bolj kot o jugonostalgiji govori o času in prostoru naše polpretekle zgodovine. Ta politični kolorit priča o tem, da je politika bolj nestalna, kot si sama misli. Tisto, kar ostaja, so družina, ljubezen in medčloveški odnosi," je izpostavil Naberšnik.

Glavno moško vlogo, romskega kralja Lutvijo Mirgo Belmonda, igra makedonski igralec Visar Vishka, ob njem pa v filmu nastopajo Bojan Emeršič in Senad Bašić ter igralka Asli Bayram. Avtor glasbe je Saša Lošić in direktor fotografije Miloš Srdić.

Film Šanghaj je na svetovni premieri na 36. festivalu svetovnega filma v Montrealu osvojil nagrado za najboljši scenarij. Film bo danes premierno prikazan v Sarajevu, med 1. in 6. novembrom bo na ogled na filmskem festivalu Diaspora v Torontu. Šanghaj bo 15. novembra odprl tudi letošnji evropski festival Cinedays v Skopju.

Zlato rolo od leta 2001 podarjata Društvo slovenskih filmskih ustvarjalcev in Kolosej z namenom promocije slovenskega filma in povečanja njegove konkurenčnosti v domačih kinodvoranah. Zlata rola pripada filmom, ki so nastali v slovenski produkciji ali koprodukciji in ki so presegli 25.000 gledalcev, so sporočili iz Koloseja.

Naberšnikov prvenec, uspešnica Petelinji zajtrk, je prejel več zlatih rol ter se s filmoma Gremo mi po svoje Mihe Hočevarja in Kajmak in marmelada Branko Đuriča - Đura uvršča med tri najbolj gledane filme v samostojni Sloveniji.