Nekaj sprememb pri dekletih je znotraj najboljše deseterice. Italijanka Sara Errani je s sedmega mesta napredovala na šesto, Kitajka Li Na je z osmega napredovala na sedmo, Čehinja Petra Kvitova pa je s šestega padla na osmo mesto.

Najboljša Slovenka je Polona Hercog, ki je zadržala 78. mesto in tudi druge slovenske teniške igralke so bolj ali manj zadržale svoja mesta na lestvici WTA: Petra Rampre je z 207. mesta napredovala na 203., Tadeja Majerič je z 228. padla na 237., Maša Zec-Peškirič je ostala 257., Dalila Jakupovič pa je z 295. padla na 303. mesto.

ATP na vrhu brez sprememb, Žemlja ta teden 51.

Današnja teniška lestvica ATP z najboljšimi igralci na svetu v prvi deseterici ne prinaša sprememb, vodi Švicar Roger Federer pred Srbom Novakom Đokovićem in Britancem Andyjem Murrayjem. Slovenec Grega Žemlja, ki je po uvrstitvi v finale Dunaja pred tednom dni skočil na 50. mesto, je v tem tednu mesto izgubil in je 51.

Tudi drugi najboljši slovenski igralec v stoterici Aljaž Bedene je nekaj mest izgubil, s 84. mesta je nazadoval na 92. Blaž Kavčič je tri mesta pridobil in je 105. Povzpel se je tudi Blaž Rola, ki je s 389. mesta napredoval na 384.