V tokratnem Zaposlitvenem izzivu bo podjetje Siemens zaposlilo asistentko oziroma asistenta direktorice podjetja. Tudi tokrat so brezposelni z ustrezno izobrazbo in delovnimi izkušnjami reševali problemsko nalogo, s pomočjo katere podjetje izbere najboljšega kandidata in ga zaposli za najmanj leto dni. Kandidate, ki so se uvrstili v ožji izbor, bo nagovorila direktorica Siemensa Medeja Lončar, zmagovalca tokratnega Zaposlitvenega izziva pa bo razglasila Patricia Čular, državna sekretarka na ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve.

V preteklih desetih Zaposlitvenih izzivih je priložnost za delo dobilo 22 ljudi. V Si.mobilu, kjer so prvi izvedli Zaposlitveni izziv, so zaposlili dva kandidata, ki sta zdaj že redno zaposlena, v Vivu so zaposlili zmagovalca, štirim pa so omogočili usposabljanje na delovnem mestu, po enega kandidata so zaposlili tudi v Trimu, Sava Hotelih, Steklarni Hrastnik in Otisu, v IBM Slovenija pa so v dveh izzivih zaposlili pet ljudi, ena kandidatka pa je pred usposabljanjem na delovnem mestu dobila zaposlitev pri drugem delodajalcu. V Zaposlitvenem izzivu je sodeloval tudi Mercator, ki ni zaposlil zmagovalca za vsaj leto dni, kot drugi delodajalci, ampak je z osmimi kandidati sklenil pogodbo za tri mesece, ki jim jo podaljšuje glede na potrebe po delu. Deseti zaposlitveni izziv se je odvijal v Združenju Manager, kjer si je zaposlitev za obdobje enega leta prislužila diplomirana pravnica.

A bistvo Zaposlitvenega izziva ni samo zaposlitev zmagovalcev, temveč tudi izkušnja, ki jo pridobijo vsi, ki sodelujejo v projektu, saj ti tako krepijo socialno mrežo, spoznavajo podjetja in potrebe ter pričakovanja različnih delodajalcev, kar jim je lahko v pomoč pri nadaljnjem iskanju zaposlitve. »Tukaj se moraš pokazati takšen, kot si. Pri klasičnih razgovorih se delodajalci ne spuščajo v podrobnosti, tu pa smo se veliko pogovarjali; veliko smo morali povedati tudi o sebi, tako da so si resnično ustvarili sliko o nas,« je o celotni izkušnji povedal Branko Žunič, eden od treh zmagovalcev izziva v podjetju IBM Slovenija.

Zaposlitveni izziv je tudi eden od projektov, ki razblinjajo nekatere mite o trgu dela, pravijo na Zavodu RS za zaposlovanje. Po njihovem mnenju so namreč pokazali, da na zavodu niso prijavljeni samo nezainteresirani in pasivni brezposelni, še več, baza iskalcev zaposlitve in brezposelnih po njihovem skriva pravo bogastvo ustvarjalnega potenciala, izkušenj in znanj, ki ga naša družba potrebuje. Projekt prav tako vse sodelujoče brezposelne ozavešča, da so sami glavni akterji na trgu dela, zavodovi svetovalci pa so jim pri iskanju zaposlitve ter pridobivanju ustreznih informacij in nasvetov lahko zgolj v pomoč. Tretja pozitivna plat Zaposlitvenega izziva pa je še bolj tesno povezovanje med delodajalci in združenji, ki vplivajo na dogajanje na trgu dela, s čimer dosegajo, da kadroviki pred izbiro novega sodelavca kandidate podrobno spoznajo in se za pravega odločijo tudi na podlagi znanja in izkušenj, ki jih pokaže v problemski nalogi. In ravno to je bistvo projekta: zaposliti visoko motivirane in talentirane brezposelne osebe na drugačen, interaktiven način, ki do zaposlitve pridejo s svojim znanjem in sposobnostmi.