Zgodilo se je to, kar so mnogi pričakovali: Sebastian Vettel je na stezi v Noidi enostavno doma, saj mu očitno leži kot le malo katera druga steza v letošnji sezoni. S tem je zmagal 26. v karieri in na večni lestvici zmagovalcev prehitel denimo Nikija Laudo in Jima Clarka, z zmago pa je prednost pred Fernandom Alonsom povečal na 13 točk. »Ta steza mi očitno res dobro leži, enako našemu dirkalniku. Zadovoljen sem, da mi je uspelo zmagati, ker je to v tem trenutku največ, kar lahko naredim sam na stezi. Vsi smo se zelo potrudili, ujeli pravo formo v ravno pravem trenutku. Nekateri pravijo, da zdaj že držim eno roko na pokalu za letošnjega svetovnega prvaka. Jaz pa dodajam, da z drugo roko pokal še vedno drži Fernando Alonso,« je povedal Sebastian Vettel, ki je slavil na četrti zaporedni dirki.

Fernando Alonso je ponovno dokazal, da je dirkač, ki bi si tudi zaslužil še en naslov svetovnega prvaka. S podrejenim materialom – sam pravi, da se dejansko za ta naslov prvaka ne bojuje s Sebastianom Vettlom, ampak z Red Bullovim tehničnim genijem Adrianom Neweyjem – je naredil največ, kar je bilo mogoče, in je na tej na trenutke precej dolgočasni dirki osvojil drugo mesto. »Ni se lahko bojevati proti Red Bullu, to pot so bili res boljši in hitrejši. Na tej dirki se nismo mogli vseliti zmage, zato bi se pa veliko raje veselili po zadnji dirki v Braziliji. A do tja je še dolga pot. Delati moramo korak za korakom. Nekaj točk sem zdaj resda izgubil, a veliko manj, kot sem pričakoval po petem startnem mestu. Hitrost našega dirkalnika je bila na ravninah dobra, v ovinkih pa se še vedno bojujemo s preslabim oprijemom,« je dejal Fernando Alonso. Prvič od zmage v Hockenheimu sredi julija je Alonso zasedel boljše mesto kot tretje, to pa tudi govori o tem, kje je trenutno Ferrari in koliko mora dejansko za volanom garati Španec. Kajti na pomoč sicer vse bolj solidnega Felipeja Masse že dolgo ne more računati. Alonso je znan tudi po tem, da je dejansko dirkač, ki nikoli ne odneha, in tega se pri Red Bullu še najbolj bojijo. In dejstva, da zna Španec izrabiti vsako najmanjšo ponujeno priložnost, to pot mu jo je ponudil na koncu tretjeuvrščeni Mark Webber.

Avstralec, ki sicer ni mogel ogrožati Vettla v ospredju, se je od 20. kroga bojeval s pregrevanje sistema KERS, čeprav mu je ta proti koncu dirke povsem odpovedal. »Res sem se moral zelo potruditi, da sem osvojil vsaj tretje mesto. Brez KERS sem bil proti Alonsu nemočen, pred Hamiltonom pa sem imel dovolj prednosti do cilja,« je razložil Mark Webber. In res, Hamiltonu na tej dirki sprva ni šlo nič po načrtih, na mehkejših pnevmatikah sta bila oba McLarnova dirkača nekonkurenčna, na trših pa jima je šlo precej bolje. Poleg tega je imel Lewis Hamilton še nekaj težav z volanom: »Poleg slabe radijske povezave mi je nagajal sistem za prestavljanje na volanu. Zato smo se odločili, da ga zamenjamo pri prvem postanku. Šlo je res tako hitro in uigrano, da še zdaj ne morem verjeti. Še preden sem ustavil dirkalnik, sem prestavil v prosti tek in skoraj snel volan, ga vrgel na desno iz kokpita, medtem pa je bil novi volan že na svojem mestu. Takoj sem lahko prestavil v prvo prestavo in speljal.«

Sebastian Vettel je torej malce povečal prednost pred Alonsom, a s tem odločitev o naslovu prvaka še zdaleč ni padla. Že na naslednji dirki v Abu Dabiju čez teden dni si Ferrari obeta, da bo tudi Red Bull manj konkurenčen. Ali bo res, pa je drugo vprašanje.