Drugi nosilec Del Potro je v dvorani St. Jakobshalle po skoraj treh urah igre s 6:4, 6:7 (5) in 7:6 (3) ugnal številko 1 moškega tenisa, prvega nosilca in dvakratnega branilca naslova v Baslu Federerja.

Za del Potra je to 13. turnirska zmaga v karieri in četrta letos. V medsebojnih dvobojih je prekinil niz sedmih zaporednih porazov proti Federerju in razmerje v zmagah in porazih proti Švicarju popravil na 3:13.

* Izid, Basel, ATP (1,93 mio EUR):

- finale:

Juan Martin del Potro (Arg/2) - Roger Federer (Švi/1) 6:4, 6:7 (5), 7:6 (3).

Williamsova zmagovalka Carigrada

Serena Williams je po letih 2001 in 2009 danes v Carigradu še tretjič v karieri osvojila sklepni masters sezone. Američanka, sicer tretja nosilka, je v finalu 4,9 milijona dolarjev vrednega turnirja WTA pred 16.410 gledalci v dvorani Sinan Erdem Dome gladko po slabi uri in pol igre s 6:4 in 6:3 premagala drugo nosilko, Rusinjo Marijo Šarapovo.

Za številko tri na ženski teniški lestvici je to po zmagah v Wimbledonu, na olimpijskih igrah v Londonu ter na odprtem prvenstvu ZDA še četrti večji naslov zapored. Mlajša od sester Williams je obenem pri 31 letih najstarejša igralka doslej, ki ji je uspelo osvojiti sklepno dejanje ženske teniške sezone.

Williamsova - njeno razmerje zmag in porazov proti Šarapovi je zdaj 10:2 - je s štirimi osvojenimi lovorikami zapored obenem dokazala, da je najboljša igralka to sezono, pa čeprav bo kot številka 1 leto na teniški lestvici končala Belorusinja Viktorija Azarenka.

V dvojicah sta zmago slavili ruski igralki Marija Kirilenko in Nadja Petrova, ki sta v finalu ugnali češko navezo Andrea Hlavačkova - Lucie Hradecka.

* Izida:

- Carigrad, sklepni masters WTA (4,9 mio USD):

- finale, posamezno:

Serena Williams (ZDA/3) - Marija Šarapova (Rus/2) 6:4, 6:3;

- dvojice:

Marija Kirilenko/Nadja Petrova (Rus) - Andrea Hlavačkova/Lucie Hradecka (Češ) 6:1, 6:4.