Veleslalomistom je na ledeniku Rettenbach v drugi vožnji spet ponagajalo vreme, vseskozi je snežilo, zato so se na progi delale grbine novozapadlega snega. A Ligety se na to ni oziral. Po majhnem zaostanku po prvi vožnji je z zelo tvegano vožnjo napadel na polno in se na koncu veselil zmage z ogromno prednostjo skoraj treh sekund. Za Američana je bila to dvanajsta zmaga v svetovnem pokalu in prav tako dvanajsta v veleslalomu.

Težka proga s sneženjem je zahtevala tudi precej odstopov, že v prvi vožnji se je tako poslovil Žan Kranjec. Jazbec je bil v prvi vožnji dobro na poti, na koncu se je ura ustavila pri 18. času. Medtem ko je v drugi vožnji do prvega vmesnega časa še peljal dobro, pa je potem padel iz ritma in svojo uvrstitev nekoliko poslabšal. Podobna usoda je doletela tudi vodilnega po prvi vožnji, Francoza Thomasa Fanaraja, ki se je moral na koncu zadovoljiti s četrtim mestom.

»Tudi zaradi nekoliko slabših pogojev v prvi vožnji sem bil toliko bolj motiviran v drugi«

"Težko je bilo, vedel sem, da moram voziti čisto, saj sem videl napake, ki so jih delali drugi. Želel sem odpeljati čiste linije kljub mnogim grbinam. Če bi vedel, da bom imel na koncu takšno prednost, ne bi toliko tvegal. Po prvi vožnji sem bil vesel, da sem dobro odpeljal, saj mi je ponagajala vidljivost. Tudi zaradi nekoliko slabših pogojev v prvi vožnji sem bil toliko bolj motiviran v drugi," je po zmagi dejal Ligety, ki je bil na tem prizorišču najboljši tudi lani.

S svojim nastopom pa je bil zadovoljen tudi Jazbec, ki je izenačil svoj drugi najboljši dosežek kariere: "V zgornjem delu nisem delal napak, majhna napaka se mi je zgodila pred ravnino, zaradi katere sem izgubil nekaj tempa. Čez ravnino nisem šel tako hitro kot v prvi vožnji, kar se mi je malo poznalo na času. Bilo je zelo težko napadati progo, to je v drugi vožnji uspelo samo Ligetyju, ki je smučal fenomenalno za te pogoje. Gotovo sem pričakoval nekaj več. Prva vožnja je bila zelo dobra, v drugi pa že od starta nisem imel pravega občutka, tako da je bila to borba od starta do cilja."

Po tekmah na ledeniku Rettenbach sledi premor, saj se bodo smučarke v pokalu naslednjič pomerile 10. novembra v Leviju, kjer bo slalom, dan pozneje pa bo v tem finskem kraju na programu še moška tekma v tej disciplini.