Markovičeva je z zmago zadržala vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala, vodstvo drži že od prve tekme v Chamonixu, na kateri je tudi zmagala. To so njene že četrte zaporedne stopničke ter po treh zaporednih drugih mestih druga letošnja zmaga v svetovnem pokalu v težavnosti. Do konca sezone je le še zaključna tekma svetovnega pokala novembra v Kranju, na kateri bo Markovičeva branila lanski zmagi v skupnem seštevku svetovnega pokala v težavnosti in kombinaciji.

Markovičeva ima 630 točk, drugouvrščena izzivalka za skupno zmago Kimova pa 597. Samo med tema dvema tekmovalkama se bo v Kranju odvijal boj za skupno zmago, saj ima tretje uvrščena Avstrijka Johanna Ernst že več kot 100 točk zaostanka za vodilno Slovenko. Markovičeva ima sicer v rokah najmanj že skupno srebrno kolajno, saj se preostale izzivalke več ne morejo vplesti v slovensko-južnokorejski dvoboj v Kranju. Druga najboljša Slovenka Vidmarjeva je pred sklepnim dejanjem sezone na 11. mestu skupnega seštevka z 210 točkami.

"Tekma tukaj na Japonskem je bila zelo dobro organizirana. Morda je bila stena na prvi pogled videti nizka, a so organizatorji pripravili zelo dobre smeri. S svojim plezanj v kvalifikacijah in polfinalu nisem zadovoljna, delala preveč napak, v samem finalu pa sem prišla do vrha. Zdelo se mi je, da se bo ponovila zgodba, ko sam vrh ni dovolj, a sem imela nekaj sreče in nobena tekmica ni prišla do vrha, tako da se veselim nove zmage. Čutim, da sem zelo dobro pripravljena, kar pokažem tudi na tekmah. Doma bo imela še dva ali tri tedne za trening na domači steni, verjamem, da se bom dobro pripravila za zaključek v Kranju, kjer želim pokazati česa sem sposobna," je po vnovični zmagi dejala Markovičeva.

Velik slovenski uspeh je s tretjim mestom dopolnila Vidmarjeva. "Danes sem zelo dobro plezala, tudi včeraj, to je bilo to, kar bi moralo biti zmeraj. Smeri niso bile tako težke kot sem pričakovala, zato sem vse dala v vsak gib, ker sem mislila da bo težje. Smer je bila lepa, zmeraj je tukaj lepo plezati, na koncu mi je malo zmanjkalo moči, a sem vseeno zadovoljna, ker nisem naredila večje napake," pa je po tretjem mestu povedala Vidmarjeva.

Na tekmi sta nastopila še dva Slovenca, ki se sicer nista prebila v današnji finale, a sta se uvrstila tik za osmerico najboljših. Domen Škofic je osvojil deveto mesto, Urban Primožič pa je bil deseti.