Priprave na novo sezono so za vami, začenjajo se tekme. Koliko se jih veselite?

Zadnje dneve z nestrpnostjo pričakujem začetek. Komaj čakam, da se poženem s starta in doživim tekmovalni adrenalin. Trenirala sem vrhunsko, moram ohraniti le mirno glavo, koncentracijo in stati na realnih tleh. Naj se šov končno začne.

Kakšna je forma v veleslalomu, disciplini, v kateri ste imeli v lanski sijajni sezoni največ rezerv?

Zadnji treningi v Hintertuxu in Pitztalu so mi dvignili veleslalomsko samozavest. Opravila sem nekaj odličnih treningov. Trenerji so se trudili, da so mi pripravili čim boljši teren, ki bi bil podoben tekmovalnim razmeram. Sicer je zapadlo nekaj novega snega, zato vse ni bilo idealno, a kljub temu lahko rečem, da sem z izkupičkom zelo zadovoljna. Počutim se dobro, predvsem pa je pomembno, da me ubogajo smuči. Upam, da bo tako tudi na tekmi.

Ste torej novi material povsem osvojili?

Nove smuči sem dobro spoznala, na njih se dobro počutim. Na trenutke se mi zdi, da mi nov material ustreza bolj kot stari. Imam občutek, da imam celo boljšo linijo, kot sem jo imela v preteklih sezonah. Vse to so razlogi, da je vzdušje pred sezono precej bolj mirno kot v nekaterih preteklih sezonah.

Iz italijanskega tabora prihajajo informacije, da ste na enem zadnjih treningov krepko prehiteli Italijanke...

Res sem jih. Kot prva na progi sem imela odlične pogoje, ki sem jih dobro izkoristila. Potrditev, da sem hitra, torej imam, saj pred tem nisem imela primerjave s tekmicami. A vedno se držim besed, ki jih je izrekel Rok Petrovič, da si na startu vedno sam. Moraš biti miren, samozavesten, si želeti zmage in potem bodo zanesljivo prišle.

Kakšni so vaši rezultatski cilji na prvi tekmi svetovnega pokala v Soeldnu, kjer ste v preteklosti že dvakrat stali na najvišji stopnički?

Osnovni cilj je, da bom boljša kot lani, ko sem bila 23. Upam, da to ne bo pretežko. Dejstvo je, da ciljam na vrh. A bom morala na tekmi ponoviti takšno vožnjo, kot sem jo prikazala na treningu z Italijankami.

Vremenska napoved je zelo slaba. Vas to kaj ovira pri uresničitvi ciljev?

Glede na to, da sem v Hintertuxu trenirala tudi v nemogočih pogojih, bom zelo vesela, če bodo takšni tudi na tekmi.

V zadnjih dneh je veliko govora o vašem zavoju na glasbeno sceno. Kaj lahko od vas pričakujemo na tem področju?

Rock'n'roll, kaj naj rečem drugega. Poleti sem imela nekaj časa in sem se odločila, da se preizkusim še malce v drugih vodah. Upam, da bo ljudem všeč, kar sem naredila. Primarno sem in ostajam smučarka. Kar zadeva ljubezen do glasbe, je neki delček v meni vedno živel. Pesem, ki jo izvajam, mi je pisana na kožo. Vsakič, ko mi je težko, si jo zapojem in grem naprej kot strela.

Pred sezono ste izjemno mirni. Kje se skriva ključ za takšno sproščenost?

Dejansko sem bolj sproščena. Če imam kaj za povedati, povem takoj. Da ljudje nimajo napačne slike o meni, ampak vedo, kaj se dogaja. Pomembno je, da se ne skrivaš v sobi in stvari zadržuješ zase. Lažje pišem, tudi pojem, v zadnjih letih tudi govorim. Na sezono sem se pripravljala resno in zavzeto. Imela sem koščke prostega časa, ki sem jih izkoristila za stvari, ki mi pomenijo veliko. Skupek vsega je bržčas sproščenost, ki jo izžarevam.