Mariborski strokovni štab in igralci so položili še en zrelostni izpit v ključni tekmi, ki je razkrila in potrdila, da so ekipa, ki ne le sodeluje, ampak enakovredno tekmuje v konkurenci klubov, ki so glede na imena na ravni tistih, ki navdušujejo v elitni ligi prvakov. Sinoči gledalci v Ljudskem vrtu niso videli spektakularne tekme, a kljub temu izjemno kakovostno in za igralce zelo zahtevno nogometno predstavo.

Mariborčani navdušujejo z napredkom, ki ga kažejo iz tekme v tekmo. Proti Tottenhamu, ki bi moral glede na imena na papirju gladko zmagati, so pokazali, kako se ekipa prilagodi dogodkom na igrišču, ko je treba igrati odlično obrambo tudi z igralci, ki so umetniki in veliko raje gledajo proti golu nasprotnika kot proti svojemu. Z neverjetno taktično disciplino in moštvenim duhom, ko so pomagali drug drugemu, kar izhaja iz prave kemije v slačilnici, so nevtralizirali adute Tottenhama: hitrost, tehnično znanje in predvsem neverjetno telesno moč, ki jo poskušajo izkoriščati v dvobojih.

Maribor sinoči ni osvojil le velike točke, ampak je imel v izložbi pred ogledniki največjih klubov kar nekaj draguljev. Navijači bodo naslednje dni poveličevali mojstrsko preigravanje Mezge, ki je pripeljalo do vodstva z 1:0, a še bolj je izpostavljen strelec gola Berić. Njegova reakcija, ko je žogo z levico spravil v mrežo za svoj peti evropski gol v letošnji sezoni, je bila na ravni golgeterjev, čeprav je star 21 let, za nameček pa se je enakovredno kosal v dvobojih z angleškimi hrusti. S tem mu je še zrasla cena za zimsko prodajo, ki je že zdaj 3 milijone evrov. Obenem je razkril zmote selektorja slovenske članske reprezentance Slaviše Stojanovića, ki raje kot nanj stavi na Džengisa Čauševića po štirih golih v švicarski ligi. Kapetan Tavares ni izgubil žoge, ki je v njegovih nogah bolj varna kot v švicarski banki. Mejač je bil epsko bitko z dirkanjem v obe smeri s kapetanom Tottenhama Lennonom. Obrambna vrsta je bila