Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Košarka – Evroliga

Union Olimpija(+8) - Panathinaikos
1

Olimpija je letos sestavila všečno ekipo, ki premore veliko talenta, igralci pa so željni dokazovanja in jim zato borbenosti ne manjka. S takšno kombinacijo lahko zmaji na domačem terenu presenetijo skoraj vsako evropsko ekipo in če so bili pred tednom do zadnjih minut enakovredni močnemu Fenerbahčeju, lahko to ponovijo tudi danes proti Panathinaikosu, ki po odhodu Obradovića in nekaterih igralcev ni več to, kar je bil zadnja leta. Vseeno so Grki favoriti, a skoraj zagotovo jim domači zmage ne bodo kar poklonili in lahko se nadejamo še ene izenačene tekme, ki bo odločena v zadnjih minutah. Olimpija skoraj zagotovo ne bo izgubila z visoko razliko, ne bo pa ravno senzacija, če se bo večer končal s skalpom trofejnega kluba iz Aten. (8/10)

Košarka – Evroliga

Unicaja - Siena
1

Unicaja je prvo tekmo v evroligi izgubila proti Maccabiju, nato pa se je pobrala z zmago na Poljskem. Vmes so varovanci Jasmina Repeše tudi v španskem prvenstvu dvakrat zmagali in današnjo temo pričakujejo v dobri formi, zato so upravičeno v vlogi favorita. V goste tokrat prihaja Siena, ki pa ji gre letos precej slabše, kot smo je bili vajeni v zadnjih sezonah. Po odhodu trenerja Pianigianija in nenadomestljivega organizatorja igre McCalebba se Italijani v novi zasedbi še niso dobro znašli in so sezono začeli s kar nekaj porazi, tudi dvema v evroligi. Ekipa je opazno šibkejša od lanske, zato se Sieni celo obeta hud boj za eno od prvih štirih mest v skupini, ki vodijo v top 16. Morda bodo v nadaljevanju sezone vendarle začeli igrati bolje, a trenutno se zdi, da se bodo le stežka kosali z vročimi Španci. (7/10)

Hokej - Avstrija - EBEL liga

VSV - KAC (vsota 5,5 gola)
2 (=več)

Vroč sosedski derbi pogosto postreže s precej zanimivimi dogodki, pretepi in seveda tudi številnimi zadetki. Tudi tokrat si lahko obetamo hokejsko lepotico, saj na tekmah VSVja (najučinkovitejša ekipa lige) v letošnji sezoni v povprečju pade več kot 7 golov, na tekmah KACa pa več kot 6. KAC se bo Beljaku prav gotovo želel maščevati za poraz pred 12 dnevi (2:5), dober obet, da bodo Celovčani tokrat dosegli kaj več kot 2 gola pa je kazen vratarja VSVja Lamoreauxa, ki ne sme braniti še naslednje štiri tekme. Ob njegovi odsotnosti je VSV na zadnjih dveh tekmah prejel 8 in 6 golov in tudi tokrat se jim ne piše nič dobrega, saj rezervni vratar očitno ni na nivoju lige Ebel. (8/10)

Nogomet – Švedska 1.liga

Malmo FF - Djurgarden
1

Švedsko prvenstvo je v sklepni fazi, do konca so ostali le še trije krogi. Za naslov prvaka se borijo še štiri ekipe, branilec naslova Malmo pa je s točko zaostanka trenutno drugi. Spodrsljaji in izgubljene točke proti ekipam iz sredine in dna lestvice so torej prepovedani. Malmojev današnji nasprotnik Djurgarden je sicer na solidnem sedmem mestu, a ima denimo za četrtim mestom kar 14 točk zaostanka, torej je jasno, da so najboljše ekipe v švedski prvi ligi za razred boljše od zasledovalcev. Glede na večjo motivacijo in kvalitetnejši kader bi morala zmaga ostati doma. Tudi forma je na strani domačih, ki so zmagali zadnje tri tekme, Djurgarden pa je od zadnjih šestih tekem dobil le eno, pa še to proti daleč najslabši ekipi v ligi. (7/10)