Francosko sodišče je slovenskemu reprezentantu Draganu Gajiču že minuli teden odpravilo prepoved stika s klubom in mu prižgalo zeleno luč za vrnitev na rokometna igrišča, tako da ga je selektor slovenske reprezentance Boris Denič lahko uvrstil na seznam za bližnjo kvalifikacijsko akcijo za nastop na evropskem prvenstvu na Danskem leta 2004. Slovenija se bo 31. oktobra v Kopru pomerila z Romunijo, 4. novembra pa se bo v Minsku pomerila z Belorusijo.

Rokometna afera je v Franciji izbruhnila, ko so policijski preiskovalci postali pozorni zaradi nenavadno visokega števila stav na tekmo Cesson-Rennes - Montpellier, ki je bila 12. maja letos. Tedaj so stave za 40-krat presegla povprečje, sumljivo pa je bilo tudi to, da so bile stave v 99,94 odstotka vplačane za poraz Montpellierja.

Stave so vplačevali le v Montpellierju, Rennesu in Parizu, zneski vplačil pa niso presegali 100 evrov in so bili poravnani z gotovino, tako da se stavcem ni bilo treba identificirati. Policija je uporabila tudi prikrite metode, v telefonske prisluhe pa je ujela pogovore med igralci, ki so bili prepričani o porazu svoje ekipe. Montpellier si je sicer že pred tem zagotovil naslov prvaka, zato poraz ni imel posledic v tekmovalnem smislu.

Celotna afera je imela posledice tudi za francoskega rokometnega velikana, med drugim ga je zapustil eden največjih pokroviteljev - japonsko podjetje Brother.