Tekme lige prvakov v hramu športa so vselej nekaj posebnega, saj gledalci z navijaško skupino Indijanci na čelu pripravijo takšno vzdušje, da bi odbojkarji zaradi neznosnega hrupa potrebovali glušnike. A so očitno tega že dobro vajeni. Hrup ni prestrašil niti pevca Aleksandra Mežka, ki mu je pripadla čast prvega servisa. Nalogo je opravil z odliko, kar pa ni čudno, saj je bil v mladosti odbojkar.

Sinoči so za oranžno-modre štele samo tri točke, saj je prav nemški Unterhaching moštvo, ki je največji tekmec za drugo mesto v skupini, prvo naj bi bilo namreč že oddano Macerati iz Italije. Kako močni so Italijani v klubski odbojki, pove podatek, da so bili v zadnjih štirih letih kar trikrat zmagovalci lige prvakov. Uvodni servis je pripadel 19-letnemu Urošu Kovačeviću, najboljšemu kadetu na svetu in tudi reprezentantu Srbije. Ko je žoga zadela mrežo, smo se vprašali: gre za znamenje od zgoraj? Toda pesimizem ni bil na mestu. Okrepitev iz Francije Mory Sidibe (ima ženo Slovenko) je blokiral, zabijal in iz servisa dosegel tudi as, dovolj, da je ljubljanski klub v prvem nizu po vsega 25 minutah pometel s tekmeci.

Žal nadaljevanje ni bilo podobno. Po izenačenju na 1:1 v nizih pa se je v tretjem zgodilo: na semaforju se je izpisalo kar sedem enic (11:11 je bilo po uri in 11 minutah igre). Ponovno znamenje od zgoraj? Hitro smo prebrali numerološki pomen številke 1 in ugotovili, da predstavlja voljo po doseganju cilja. Cilj je bil znan – zmaga, toda želeli sta si ga obe moštvi. Katero bolj? Ko je mladi Kovačević s tremi točkami gostitelje povedel v vodstvo s 13:9 in je znova prišel k sebi tudi temnopolti Sidibe – zabil je odločilno točko v četrtem nizu –, se je zdelo, da se je tehtnica znova nagnila na stran slovenskih prvakov. Žal le zdelo. Dve zaključni žogi za zmago Nemcev je sicer najprej z blokom, nato pa še z zabijanjem rešil Sidibe, pri tretji pa je po njegovem udarcu žoga za kakšen centimeter pristala zunaj igralnega polja in je tako namesto junak postal osmoljenec tekme. Naslednjo tekmo bodo slovenski prvaki igrali 1. novembra v gosteh proti Macerati.