Podjetja bodo secirali do potankosti

To niti ne preseneča, če vemo, da so se vzdrževalci na vseh treh omenjenih območjih že pred časom znašli v škripcih. V Mariboru in okolici po propadu tamkajšnjega cestnega podjetja že od lanske zime nad državnimi cestami bdijo koncesionarji sosednjih območij, enako pa se je pripetilo v osrednji Sloveniji, potem ko je DRSC sredi prejšnjega meseca zaradi nezmožnosti opravljanja obveznosti odvzel koncesijo Cestnemu podjetju Ljubljana. Da imajo v zadnjem času resne težave tudi na Celjskem, kjer je za brezhibnost državnih cest zadolžena družba Vzdrževanje in obnova cest –VOC (njena lastnica je družba CM Celje, ki je v prisilni poravnavi), je že pred časom potrdil tudi direktor DRSC Gregor Ficko.

Za »neproblematična« območja, kjer se prek javnega razpisa za novo sedemletno koncesijo poteguje le po eno podjetje, Ficko ne pričakuje zapletov. Za območja, kjer je prispelo več ponudb, pa direktor DRSC poudarja, da cena še zdaleč ne bo igrala glavne vloge pri podelitvi nove koncesije. Da se ne bi ponovila zgodba s Cestnim podjetjem Ljubljana, bodo na DRSC detajlno analizirali vsa podjetja, ki so poslala ponudbe. »Pravzaprav jih bomo secirali do potankosti in preverili vse mogoče dejavnike, ki bi lahko negativno vplivali na brezhibno vzdrževanje cest – od morebitnih likvidnostnih težav do zadnje lopate in pluga,« je slikovito pojasnil Ficko.

Med ponudniki tudi podjetja z likvidnostnimi težavami

Za čiščenje cest v osrednji Sloveniji (območje Ljubljana) so trije ponudniki na DRSC oddali ponudbe, ki se gibljejo med 45 in 55 milijoni evrov. Zanimivo je, da se je na javni razpis prijavilo tudi Komunalno podjetje Ljubljana (KPL), ki je v lasti Cestnega podjetja Ljubljana, torej podjetja, ki mu je bila pred natanko enim mesecem koncesija odvzeta. Zato imata po naših informacijah druga dva ponudnika bistveno več možnosti za pridobitev varnega in dolgoročnega posla. Prvi je Gorenjska gradbena družba, ki se je na razpis prijavila skupaj s partnerjema Cestnim podjetjem Kranj in edinim tujcem na razpisu – avstrijskim Strabagom, drugi podjetje Mapri iz Turjaka, ki bi posel opravljalo s kar osmimi pomagači.

Vzdrževanja cest na mariborskem koncu so si zaželeli v mariborskem podjetju Indrast (skupaj s podjetjem Slemenšek in Komunalo Slovenska Gorica) ter v ptujskem in murskosoboškem cestnem podjetju. Cenovno najugodnejši ponudnik bi ceste vzdrževal za slabih 34 milijonov evrov, medtem ko najdražji za svoje storitve zahteva skoraj šest milijonov več.

Na Celjskem, kjer ponudbe nihajo med 38 in 40 milijoni evrov za sedemletno zvestobo DRSC, se v vlogi čistilcev državnih cest vidijo v podjetju Andrejc iz Topolšice (skupaj s še tremi partnerji), v avstrijskem velikanu Strabagu in tudi v podjetju VOC Celje, kjer pa zaradi finančnih težav svojega lastnika ne sodijo med favorite.