Chapmanova je za Sunday Times povedala, da je bila rojena okoli leta 1950, pri petih letih so jo ugrabili za odkupnino, a so jo ugrabitelji na koncu pustili sredi džungle. Knjigo z naslovom »Dekle brez imena« je Chapmanovi pomaga pisati njena hči Vanessa James. Ta je povedala, da se njena mama spominja le črne lutke, ki jo je imela kot otrok.

Pet let po ugrabitvi so jo v džungli našli lovci, ki pa so jo namesto v službo za socialno delo odpeljali v nočni klub. Tam je preživljala težko življenje, saj so jo pretepali in prodajali za spolne usluge. Od tam ji je uspelo pobegniti in začela je živeti na ulici.

Kasneje se je preselila v Anglijo

Pri 15. je začela opravljati delo služkinje pri različnih družinah, med drugimi tudi trgovski družini, ki se je ukvarjala s tekstilom. To delo je opravljala vse do 25. leta, ko jo je ta trgovska družina vzela s sabo na poslovno pot v angleški Bradford.

Tam se je spoznala z 29-letnim domačinom Johnom Chapmanom, s katerim se je leta 1977 poročila in ime sedaj dve hčerki.

Njeno skrivnost je delila s svojo družino, a je ta vse do zdaj ostala znotraj družini. Kot je povedala za Sunday Tiimes zdaj pomaga otrokom, ki imajo težave z odraščanjem. Knjiga naj bi izšla naslednje leto.