V noči iz ponedeljka na torek je zagorel radar v ulici Heroja Šercerja, na poti do tja pa so gasilci preprečili še en požar na cesti Proletarskih brigad. Po podatkih policije je požigalec z neznano vnetljivo tekočino polil spodnji del kovinskega ohišja stacionarnega radarja in povzročil požar, s čimer je povzročil za okoli 800 evrov škode.

V noči iz sobote na nedeljo so vandali zažgali tudi radar v križišču na Ptujski cesti in še enega v križišču na Lackovi cesti.

Mariborski župan Franc Kangler je sicer v soboto preko družabnega omrežja sporočil, da več tisoč kršilcem prometnih predpisov, ki so jih v prvem tednu ujeli novi radarji, ne bo potrebno plačati kazni. Da bo vztrajal pri radarjih, je napovedal na ponedeljkovi seji mestnega sveta, na kateri je opozicija zahtevala začasno ustavitev izvajanja meritev hitrosti, a predlog ni prišel niti na dnevni red.

Postavitev merilnikov hitrosti, ki so začeli delovati prejšnji teden, je močno razburkala mariborsko javnost. Sistem je v prvih 36 urah delovanja zabeležil 5000 prekrškarjev.