»Naš cilj v kvalifikacijah je jasen – osvojiti eno od prvih dveh mest, ki prinašata uvrstitev na EP. To je nujno, da zadržimo kontinuiteto nastopov na velikih tekmovanjih,« je dejal selektor Boris Denič, ki je najbolj presenetil z vpoklicem komaj 18-letnega in kar 202 centimetra visokega krožnega napadalca Blaža Blagotinška (Celje Pivovarna Laško). »Tekaško je dobro pripravljen, v živo pa sem si ga med drugim ogledal tudi na letošnjem evropskem prvenstvu za kadete. Fant si zasluži reprezentančno priložnost, a to seveda ne pomeni, da jo bo takoj tudi dobil. Je naša naložba za prihodnost, hkrati pa bo zaostril konkurenco na položaju krožnega napadalca,« je svojo odločitev o Blagotinšku, ki je bil letos za nekaj časa posojen Krškemu, nato pa se je nedavno vrnil v Celje, pojasnil Denič.

Na položaju levega zunanjega igralca bo poleg kar 208 centimetrov visokega Nenada Bilbije (po operaciji ahilove tetive je opravil celotne klubske priprave in uspešno igra v nemškem Mindnu) dobil priložnost še Klemen Cehte (Gorenje), medtem ko je s seznama odpadel Borut Mačkovšek (Celje PL). »Cehte konstantno dobro igra v klubu in po dolgem času je spet v reprezentanci. S svojimi igrami je tokrat izrinil Mačkovška – v izbrano vrsto se je vrnil z dobrimi igrami, tako kot je nekoč poniknil iz nje zaradi slabih,« je dejal Denič.

Selektor se je tokrat odločil le za dva vratarja, Gorazda Škofa in Matevža Skoka (treningi ne bodo takšnega tipa, da bi potreboval tri, meni Denič), na seznamu ni rekonvalescentov Jureta Natka in Vida Kavtičnika, prav tako ne Petra Puclja, Primoža Prošta... Je pa med izbranci Dragan Gajić (Montpellier), za katerega Denič pravi: »Večkrat sem govoril z njim. V zadnjih tednih po izbruhu stavniške afere je treniral sam, večinoma je le tekal, a pravi, da je telesno dobro pripravljen. Tudi psihično je v redu, deluje zelo stabilno, oprostitev vseh obtožb pa ga je še dodatno dvignila. Pričakujem, da z njim ne bo nobenih težav.«