V kakšni formi ste?

Morda še ni na takšni ravni, kot bi si želel. Imam še malo nihanj v igri. Kar zadeva tekmo, bomo vse videli na igrišču. Z Moryjem Sidibejem se na treningih boriva, da si izboriva prvo postavo.

Kako ste sprejeli Sidibeja, ki je zdaj vaša konkurenca na položaju korektorja?

Super. Na treningih si vseskozi pomagava. Do zadnjega trenutka nikoli ne veva, kdo od naju bo začel tekmo, zato se še bolj boriva. V takšnih razmerah lahko samo napredujem.

Vam konkurenca zato ustreza?

Zagotovo je bolje. Kadar koli lahko pride do menjave, se kdo od naju spočije in obratno. Trener Luka Slabe lahko oba izkoristi, najina izenačenost pa lahko precej pomaga ekipi. Sam v zadnjih dveh sezonah sploh nisem imel prave zamenjave.

Kako ste se ujeli z novim trenerjem?

Že maja, ko smo skupaj začeli trenirati, se je videlo, da zna veliko. Ima ameriški stil, zato sta pomembnI borbenost in velika želja. Če bomo še naprej dobro delali in bomo kompaktni, bomo lahko dosegli vse cilje.

Je njegov način dela res tako drugačen od dela drugih trenerjev, kot se govori?

Niti ne. Res je, da se ogromno trenira, da se je treba za vsako žogo močno potruditi, saj če se ne, potem je trener malo slabe volje. Drugače pa ni bistvenih razlik v primerjavi s prejšnjimi trenerji.

V moštvu je tudi novi podajalec Carlos Moreno. Kako ste se ujeli z njim?

Že prvi teden sva se ujela. Njegov slog podajanja mi zelo ustreza. Rad ima hitro igro, enako kot jaz, zato nisva imela prav nobenih težav.

Če bi morali izbirati, katerega podajalca bi imeli raje zraven sebe – Gregorja Ropreta ali Carlosa Morena?

Težko rečem. Mogoče Morena, ker mi je njegova hitra igra bolj všeč, pa tudi bolj izkušen je.

Ste Unterhaching že popolnoma preučili?

Njihovo najmočnejše orožje je korektor Christian Dünnes, prek katerega gre tretjina žog v napadu. Če ga bomo ustavili, lahko upamo na zmago. Tudi drugi napadalci so dobri. Alexander Shafranovich je že igral v Stožicah, zato ga dobro poznamo, enako je z ostalimi.

Še čutite posledice poškodbe?

Malo še, a ni tako boleče, da bi me motilo pri igranju. Če bo ostalo tako do konca sezone, bom zelo vesel.