Za aktivnost ni bilo potrebno, da je bila naporna. Znanstveniki so upoštevali tudi ljudi, ki so nekajkrat na teden hodili na daljše sprehode. Rezultati so tudi pokazali, da reševanje težavnih križank in drugih miselnih aktivnosti kot je branje ne vpliva na velikost možganov.

Nevrologi so preučevali „belo materijo“ možganov . To so povezave, prek katerih se prenašajo informacije po možganih. Rezultati so pokazali, da so ljudje, ki so bili telesno bolj aktivni, imeli manj poškodovana območja na možganih kot tisti, ki niso bili aktivni. Prav tako so imeli več „sive materije“ - del možganov, od koder informacije izvirajo. Oženje možganov vpliva na spomin in razmišljanje.

S telesno aktivnostjo si lahko zmanjšamo verjetnost demence

Znanstveniki so povedali, da pogosta telesna dejavnost zmanjšuje pojav demence. Povedali so tudi, da telesna aktivnost poveča pretok krvi, ki možganskim celicam prinaša kisik in  hranljive snovi. Glavni raziskovalec na Alzheimerjevem inštitutu v Veliki Britaniji dr. Simon Ridley je povedal, da je raziskava dokazala, kako si s pogostejšo telesno aktivnostjo lahko zaščitimo naš um in zmanjšamo  možnost demence. Ridley je še dodal, da bodo sodelujoče v raziskavi spremljali še naprej. Želi pa dokazati, da bodo rezultati z leti še boljši.