Na njegovem socialnem omrežju je bilo še v ponedeljek zapisano, da je oče petih čudovitih otrok, 7-kratni zmagovalec Toura in borec zoper raka s polnim delovnim časom ter občasni triatlonec, le nekaj ur po odločitvi Ucija pa so nekateri podatki na njegovem profilu dobesedno izpuhteli. Zdaj je zapisano, da skrbi za vzgojo petih otrok, se bojuje proti raku, kolesari, teče in igra golf, ko mu čas dovoljuje.

Armstrongu po dopinškem razkritju grozi, da bo ostal brez lepega kupa denarja, ki ga je zaslužil v svoji kolesarski karieri. Ameriško pozavarovalno podjetje SCA Promotions, ki mu je na račun njegovih športnih uspehov pred dopinškim razkritjem izplačala kar 12 milijonov ameriških dolarjev, namreč razmišlja o pravnih korakih zoper nekdanje kolesarske ikone.

"Gospod Armstrong uradno ni več zmagovalec sedmih dirk po Franciji, zaradi tega je tudi neprimerno in nedopustno, da obdrži bonuse, ki mu jih je v minulih letih izplačala naša družba," je dejal Jeffrey Dorougg, sicer odvetnik podjetja SCA Promotions.

Omenjeno podjetje iz Dallasa je - po sodni obravnavi leta 2006 - Armstrongu izplačalo 7,5 milijona dolarjev za zmago na dirki po Franciji iz leta 2004. Podjetje SCA Promotions je tedaj zadržalo nagrado zaradi suma o dopinških kršitvah.

Armstrongu po ponedeljkovi odločitvi Ucija grozi, da bo moral vrniti tudi tri milijone ameriških dolarjev, ki jih je na račun nagrad na kolesarskih dirkah prejel od leta 1998.