V dvoboj so veliko bolj agresivno in odločno krenili gostujoči košarkarji, ki so Ljubljančane kar nekoliko presenetili in hitro prišli do vodstva z 9:2. Tesno pokrivanje branilcev in napadanje centrske linije sta Olimpiji povzročala kar precej preglavic in kar nekaj časa so zmaji potrebovali, da so se privadili na izredno fizično igro, na kar je sicer trener Sašo Filipovski pred dvobojem posebej opozarjal. Še dodatne skrbi je povzročil neugoden udarec, ki ga je prejel Sasu Salin, a je pozneje lahko znova stopil na parket. V 16. minuti so gostje povedli za osem točk in kazalo je, da bi se Cedevita do glavnega odmora znala odlepiti na višjo razliko, vendar se je zgodilo ravno obrnjeno. Zbudila sta se kapetan Teemu Rannikko in Aron Baynes, ki sta ob koncu polčasa zaostanek znižala na minus tri (35:38).

Po prostih metih Jake Blažiča je Olimpija v 27. minut prvič na tekmi povedla, nato pa sta se tekmeca izmenjavala v vodstvu. Vse do 37. minute, ko so sodniki na hitro s petimi osebnimi napakami poslali iz igre Baynesa, kar so gostje znali izkoristiti in kljub neprepričljivi igri prišli do četrte zmage v ligi ABA. Ljubljančani so na obračunu izgubili kar 20 žog in porazno izvajali proste mete (16-6).

»Lahko bi zmagala tudi Olimpija, saj so odločale malenkosti. Morda smo do uspeha prišli zaradi tega, ker imamo nekoliko več izkušenj,« je povedal trener Cedevite Božidar Maljković. Sašo Filipovski je dodal: »Storili smo preveč napak v igri, a z malo sreče bi se tekma lahko obrnila tudi drugače. Zdaj se začnemo pripravljati na Panathinaikos.«

Po prostih metih Jake Blažiča je Olimpija v 27. minut prvič na tekmi povedla, nato pa sta se tekmeca izmenjavala v vodstvu. Vse do 37. minute, ko so sodniki na hitro s petimi osebnimi napakami poslali iz igre Baynesa, kar so gostje znali izkoristiti in kljub neprepričljivi igri prišli do četrte zmage v ligi ABA. Ljubljančani so na obračunu izgubili kar 20 žog in porazno izvajali proste mete (16-6). V dvoboj so veliko bolj agresivno in odločno krenili gostujoči košarkarji, ki so Ljubljančane kar nekoliko presenetili in hitro prišli do vodstva z 9:2.

Preostali izid 5. kroga: Budućnost – Partizan 62:81 (9:22, 31:42, 45:63, Popović 16; Lučić 18), vrstni red: Igokea 5-0, Partizan in Cedevita po 4-1, Olimpija, Krka in Split po 3-2, Cibona, Radnički, Budućnost, Široki in MZT Skopje po 2-3, C. zvezda, Zadar in Szolnoki Olaj po 1-4.