Po naših podatkih je sredi poletja policija na domu obiskala mladoletno uporabnico Twitterja. Ta je namreč na omenjenem družbenem omrežju nekega dne napisala sporočilo "brez Nutele ne morem živeti.“ Takrat se je njen prijatelj odzval, "kaj pa brez drog?“, ki mu je odgovorila, "zanje pa nimam denarja.“

Po nam razpoložljivih informacijah je šlo zgolj za šaljivo komunikacijo, ki je na spletu popolnoma običajna. Uporabnica ni niti slutila, da bi si z omenjenim pogovorom lahko nakopala obisk policije. Pa se je zgodilo prav to.

Obiskali so jo na domu in povprašali, ali je kdo vpleten v preprodajo droge. Mladenka in njena zakonita zastopnica sta seveda presenečeno zatrdili, da z drogo nimata nobene veze. Policisti so nato družino povabili na razgovor na policijsko postajo, ki je dogovorjen šele v tem mesecu – torej 4 mesece po samem obisku. Po naših informacijah mladeniča, ki se je pogovarjal z mladoletnico, ni nihče kontaktiral. Naj še omenimo, da ima uporabnica odprt Twitter profil, ki ga lahko vsakdo spremlja.

Na odziv policije, kako nas spremlja prek družbenih omrežij in drugih spletnih kanalov, še čakamo.