Spočiti v službo
Čas na vlaku lahko izrabite za uživanje ob pogledu na pokrajino ob progi, se pogovarjate, berete, se pripravljate na sestanek, preberete dnevne časopise, počivate, ipd. Vlak predstavlja okolju prijazen in cenovno dostopen prevoz ter omogoča brezskrbno potovanje, brez zastojev na cestah in brez iskanja parkirnih prostorov v mestih. Vožnja z njim pa je cenejša kakor z avtomobilom.


Dva meseca brezplačno
Najbolj se splača nakup abonentske vozovnice, saj je ta cenejša od enosmerne oziroma povratne vozovnice, prihranite pa tudi čas, ki bi ga porabili ob vsakokratnem nakupu vozovnice. Najugodneje boste potovali z letno vozovnico za vlak, saj vam pri nakupu slednje kar 2 meseca vožnje podarijo.

Letošnjo jesen so na Slovenskih železnicah uvedli novost, ki bo razveselila predvsem tiste, ki redno potujejo med Ljubljano in Mariborom. S poenotenjem cen mesečnih vozovnic vseh vlakov višjega ranga boste po novem za mesečno vozovnico za hitri vlak Inter City Slovenija (ICS) odšteli za četrtino manj. Če z vlakom ICS ne potujete vsak dan, pa vendarle pogosto, bo za vas prava izbira karnet vozovnica, ki jo lahko uporabite za 10 potovanj z 20-odstotnim popustom, v roku dveh mesecev.

V iskalniku cen si lahko ogledate koliko bi za mesečno vozovnico na svoji relaciji odšteli vi.

Primerjava stroškov
Potovanje z osebnim avtomobilom je pri povprečni porabi 95-oktanskega bencina, stroških z letno vinjeto, osnovnem zavarovanju, amortizaciji in stroških parkiranja v povprečju trikrat dražje od vlaka. Primerjali smo potovanje na razdalji 45 kilometrov, kolikor v povprečju potujejo potniki z vlakom (Vir: www.ecopassenger.com)


Popust z vozovnico
Vaša vozovnica za vlak vam poleg sodelovanja v nagradni igri prinaša tudi številne dodatne ugodnosti in popuste v termah, središčih za welness, hotelih in drugje.


Več informacij
Vse podrobnejše informacije o voznih redih, cenah in dodatnih ponudbah, dobite na vaši železniški postaji, na spletni strani: www.slo-zeleznice.si , po e-pošti potnik.info@slo-zeleznice.si in po telefonu, na številki 1999.

promocijsko besedilo