Končni izkupiček Bojana Tokiča, sicer 35. igralca na svetu, na letošnjem evropskem prvenstvu je četrtfinale med dvojicami in osmina finala med posamezniki. Novogoričan ima sicer v svoji vitrini že tri bronaste kolajne z evropskega prvenstva, od tega dve med dvojicami.

"Z izjemo vračanja njegovih servisov nisem nezadovoljen s svojo igro, a tekmec je bil pač boljši, čeprav me v sami igri ni nadigral. On je stabilen, hiter in agresiven, jaz lahko rečem: čestitke Gačini," po obračunu ni bil nezadovoljen Tokič. Občutek je, da je bil v dvoboj proti tekmecu, ki ga je lani v tekmah nemške lige dvakrat premagal, enkrat pa z njim izgubil, skupaj pa sta se pred prvenstvom pripravljala v Poreču, tako da se do potankosti poznata, premalo samozavesten in psihično premalo stabilen.

Očitno so dogodki iz prejšnjega dneva nanj pustili posledice, pa tudi dejstvo, da je bil zanj četrtfinale maksimalen dosežek, saj ga je v boju za polfinale čakal nepremagljivi Nemec Timo Boll, ni delovalo stimulativno, čeprav sam igralec ni takega mnenja. "Nisem bil nervozen, tudi drugi igralci, kdaj brcnejo v mizo. Jezilo me je pač dejstvo, da nisem našel orožja za njegov servis," slabo psihično pripravljenost zavrača Novogoričan.

Lani tretji najboljši športnik Slovenije je bil bolj po porazu med posamezniki razočaran po porazu v četrtfinalu, kjer sta skupaj s Srbom Aleksandrom Karakaševićem po dveh bronastih kolajnah lovila finale. A ne samo, da nista prišla do boja za zlato, ostala sta celo brez kolajne, potem ko sta morala v četrtfinalu priznati premoč Avstrijcema Robertu Gardosu in Danielu Habesohnu. Čeprav sta že vodila s 3:2 v nizih.

"V dvorani sem 12 ur, selim se iz dvorane v dvorano. Brez počitka, brez hrane, težko je ohraniti zbranost do 11. ure zvečer. Tekma sicer ni bila tako slaba, sva pa naredila nekaj taktičnih napak. Predvsem sam menim, da bi moral pri izidu 8:8 v petem nizu drugače servirati, Aleksander je menil drugače. Vsekakor še naprej krojiva evropski vrh, a zaenkrat višje od polfinala ali četrtfinala ne moreva. Za to se bo morala poklopiti še kakšna stvar," je po izpadu iz konkurence dvojic razmišljal Tokič, edini Slovenec, ki je v Herningu prišel dlje od prvega kroga.