Izselitev večkrat naročili, a jo potem preklicali

Kot poroča Delo, naj bi za omenjeno stanovanje sodišče Ramšakovi, ki je sicer tudi celjska mestna svetnica, izdalo sklep o deložaciji že leta 2009. Celjsko občinsko podjetje Nepremičnine, ki upravlja občinska stanovanja, je sodnim izvršiteljem večkrat naročilo izselitev, a so jo nato preklicali.

Po podatkih časnika je izvršitelj zaradi dolgov Ramšakove rubež napovedal že lani, a jih je Ramšakova tik pred državnozborskimi volitvami poravnala. Po izvolitvi v DZ pa naj bi znova nehala plačevati račune.

Neplačnike z grožnjo prisilne izselitve ponavadi prisilijo v plačilo dolgov

Direktorica Nepremičnin Danica Doberšek je za Delo dejala, da neplačnike s sklepom sodišča o prisilni izselitvi običajno prepričajo v poravnavo dolgov. Po njenih navedbah so tako ravnali tudi v tem primeru in z Ramšakovo dosegli dogovor, da bo najemnino plačala do konca meseca.

V Delu so izvedeli, da bi morala Ramšakova plačevati Nepremičninam nekaj več kot 240 evrov najemnine na mesec, ki pa je med marcem in avgustom letos ni poravnala. Nepremičninam so za dolg z glavnico in obrestmi v višini dobrih 1400 evrov v DZ Ramšakovi od plače v začetku oktobra odtegnili 1100 evrov. Preostanek dolga in pravdne stroške bo še morala poravnati, piše Delo.

Dolg bo poravnan v dogovorjenem roku

Ramšakova v odzivu na poročanje Dela pojasnjuje, da je oktobra 2010 prekinila svojo 28 let trajajočo zunajzakonsko skupnost in se februarja 2011 odselila iz stanovanja, ki je v lasti podjetja Nepremičnine Celje.

"Žal moj bivši partner zaradi svoje nizke pokojnine, najemnine in ostalih stroškov ni bil vedno sposoben poravnavati, zato sem obveznost prevzela nase, žal pa sem bila z njegove strani obveščena o neporavnavi obveznosti šele tedaj, ko je bil izdan sklep o izvršbi oziroma rubežu, oziroma ob izdaji sklepa o 'deložaciji'," je zapisala v sporočilu. "Vseskozi skrbim tudi za svojo brezposelno hčer," je še dodala.

"V konkretni zadevi neplačevanja neprofitne najemnine pa menim, da je moja edina napaka ta, da najemna pravica v dogovoru z Nepremičninami d.d. Celje še ni bila prenesena na bivšega partnerja, o čemer sem se dogovarjala z direktorico omenjene družbe v začetku meseca oktobra," je navedla. Zagotavlja, da bo celoten dolg omenjenemu podjetju "vsekakor poravnan v dogovorjenem roku".