Petnajst kandidatov se bo usposabljalo v Litiji in petnajst v Kamniku. Udeležba v programu je za bodoče podjetnike brezplačna, saj program financira Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja.

Program je zasnovan tako, da se bodo bodoči podjetniki enkrat na teden udeležili izobraževalnega programa, ki bo v grobem sestavljen iz treh seminarjev, petnajstih delavnic in treh podjetniških omizij. Aktivnosti bodo potekale med 18. in 21. uro - v Kamniku ob torkih, v Litiji pa ob sredah.

Kandidate bodo od ideje do njihovega prvega posla spremljali stalni mentorji. Spoznali bodo tudi številne uspešne podjetnike, strokovnjake z različnih področij in druge zanimive ljudi, s katerimi bodo razširili svojo socialno mrežo in morda sklenili tudi kakšen posel. "Vsekakor bo to zanimiva in prava pot za vse, ki si želijo postati podjetnik ali pa so to že. Na delavnicah bodo odkrivali podjetniške ideje, oblikovali oglasna sporočila, vadili telefonske pogovore, simulirali prodajo na domu, pisali prva poslovna pisma, se naučili poslovne etike in kulture, z različnimi orodij raziskovali trg, osvojili pomembne veščine javnega nastopanja in retorike, oblikovali profesionalne predstavitve za investitorje in še in še," je o programu usposabljanja povedal Kristijan Adamlje, vodja projekta Podjetništvo v srcu, o katerem več informacij najdete na spletnem mestu www.podjetnistvovsrcu.si.