Kljub zdesetkanemu igralskemu kadru in velikim nihanjem v igri ste ligo prvakinj začele z zmago proti Cluju.

Prvi par točk je zelo pozitivno vplival na ekipo. Po številnih težavah, s katerimi se ubadamo v zadnjem času, smo se z zmago proti Romunkam tudi psihološko dvignile. To je velik plus za nas, z ramen pa nam je padlo tudi veliko breme, saj moramo doma enostavno zmagovati.

Na igrišču ste preživeli skoraj vseh šestdeset minut. Kako ste zdržali?

Ko čutiš, da je ekipa borbena in da ji gre od rok, je precej lažje. A po tekmi čutiš kar hudo utrujenost. Utrujena sem bila, že v 55. minuti sem le gledala na semafor, kdaj bo konec tekme. Takrat smo imele solidno prednost, a smo v končnici popustile, kar je zaradi hudih naporov in kratke klopi povsem normalno.

Na dosedanjih osmih tekmah s Podravko je bil Krim precej uspešnejši: pet zmag, en remi in dva poraza.

Medsebojno se dobro poznamo, tako da bodo spet odločale malenkosti. Če se pošalim: me bolje poznamo Podravko kot ona nas, kajti pri nas se zaradi poškodb in drugih težav nikoli ne ve, kdo bo igral. Osredotočiti se moramo le na svojo igro in popraviti napake s tekme proti Cluju: v obrambi igrati bolj agresivno, v napadu pa razširiti igro, da bomo lahko nevarnejše z vseh položajev. Glede na to, da sva s Susann Müller proti Cluju skupaj dosegli kar 17 zadetkov, je jasno, da naju bo Podravka bolj zapirala. Hrvatice imajo le tri zunanje igralke, ki morajo igrati vseh šestdeset minut, kar je hendikep. Upam, da se nam bo pridružila Nina Wörz in razširila naš kader v napadu.

Na drugi tekmi v skupini B je madžarski Györi doma premagal Podravko s 24:19.

Tekmo sem si ogledala na televiziji, zmaga Madžark pa me seveda ni presenetila. A vseeno me je Györi razočaral, tako v obrambi kot napadu. Hrvatice so igrale solidno, čeprav njihova desna stran spet ni bila na pravi ravni. Vseeno tekma ni realen pokazatelj razmerja moči, kajti Györi lahko pokaže precej več. Morebiti so Madžarke igrale v krču in s tremo, ker je bila to uvodna tekma v novi evropski sezoni.