Union Olimpija - Fenerbahče Ülker 75:81 (20:25, 26:18, 15:20, 14:18)

Olimpija je prvo letošnjo evroligaško tekmo v Stožicah, kjer se je zbralo 8 tisoč gledalcev, pričela v postavi Waters, Salin, Blažič, Page, Baynes. Ljubljanski košarkarji se niso ustrašili favoriziranih gostov in so v prvih minutah pokazali veliko željo po zmagi. Čeprav so Turki na uvodu zadeli dve trojki, je Olimpija po treh minutah vodila s 7:6, na polovici prve četrtine pa je bil izid celo 13:8. Gostje je takrat rešila televizijska minuta odmora.

Sledil je odgovor Turkov, ki so v treh minutah naredili izid 9:0 in povedli s 17:13. Njihov nalet je s košem prekinil Baynes, a ne za dolgo, saj je v naslednjem napadu Bogdanović zadel trojko z velike razdalje, nato pa je zadel še McCalebb in gostom prinesel najvišjo prednost (+7). Do konca prvega dela igre je bilo na obeh straneh zadetih še nekaj prostih metov, prvo četrtino pa so gostje predvsem na krilih Bogdanovića (11 točk) dobili s 25:20.

Fenerbahče povedel že za 8, a so prvi polčas vseeno dobili zmaji

Drugi del tekme se ni začel po željah domačih, saj je Fenerbahče v prvem napadu zadel trojko in ušel na osem točk, a na srečo sta sledila koš Muriča in trojka Rannikka, kar je zmaje znova vrnilo v igro in po še nekaj dobrih minutah je Blažič ob koncu 15. minute znižal zaostanek le še na točko (31:32).

Po štirih točkah Preldžića je prednost gostov znova poskočila na 5 točk, nekoliko kasneje pa celo na 6, in kazalo je na to, da bo prvi polčas pripadel Turkom. A borbeni košarkarji Olimpije niso popustili in so "grizli" do zadnje minute, kar se jim je tudi obrestovalo. Batiste je ob koncu 19. minute povišal na 43:39, a so nato domači v zadnjih 52 sekundah dosegli 7 točk. Po prostem metu Bubnića sta trojki zadela Salin in ob zvoku sirene Prepelić, gledalci v Stožicah pa so zmaje z zasluženim aplavzom pospremili na odmor ob prednosti treh točk.

Turki v tretji četrtini znova prešli v vodstvo

Ljubljančani so po dveh minutah nadaljevanja vodili za 5 točk (50:45), nato pa so gostje dosegli trojko in dva lahka koša prek McCalebba in v 24. minuti spet prišli do vodstva (54:52). Toda to ni zmedlo košarkarjev Olimpije, ki so s košema Baynesa in Blažiča obrnili izid in na polovici tretje četrtini zopet vodili (56:54).

Do konca tretje četrtine so vodstvo spet prevzeli Turki, ki so v 29. Minuti povedli s 63:59, a je nato Murič poskrbel, da je bila razlika pred zadnjo četrtino minimalna (61:63).

Zmaji niso izkoristili poškodbe McCalebba

Za navdušenje na tribunah je takoj na začetku zadnje četrtine s trojko poskrbel Prepelič in Olimpija je znova vodila. Toda sledila je trojka Andersena in še koš McCalebba, tako da so imeli gostje kmalu spet prednost več kot enega koša. A ob zadnjih točkah si je huje zvil gleženj McCalebb, ki je bil do tega trenutka najboljši igralec gostov, zato je moral predčasno z igrišča, kar je zagotovo povečalo možnosti Olimpije za zmago. Njegovo odsotnost so zmaji takoj izkoristili in s košema Omića in Prepeliča 5 minut pred koncem tekme izenačili (68:68).

Sledile so krizne minute Olimpije, saj Ljubljančani nikakor niso uspeli doseči koša, Turki pa so kljub povprečni igri nanizali sedem točk (68:75) in dve minuti pred koncem je Filipovski vzel minuto odmora, da bi z varovanci skoval načrt za preobrat v zadnjih sekundah.

Baynes je sicer še znižal na 70:75, a v zaključku tekme Olimpija nikakor ni uspela resneje ogroziti gostov. Zadnje upanje na preobrat je vlila trojka Prepeliča 48 sekund pred koncem (74:78), a so izkušeni gostje znali prednost obdržati do konca.

Najboljša v vrstah Olimpije sta bila Baynes (14 točk in 12 skokov) in Prepelič (13 točk), v gostujoči ekipi pa je bil najboljši McCalebb, ki je v 25 minutah dosegel 17 točk, 5 podaj in 4 skoke. Bogdanović je dodal 14 točk (11 v prvi četrtini), Batiste pa 13.