Vogrin, ki pravi, da ni ničesar storil z goljufivim namenom ali naklepno in da je žrtev krize, je svojo zgodbo strnil v knjigi z naslovom Brodolom na kopnem, ki bo po njegovih besedah kmalu izšla.

"Vse življenje sem delal"

"Nisem se zlomil in se ne bom, ker nikogar nisem ogoljufal, temveč sem vse življenje delal. Sem eden tistih podjetnikov, ki dan in noč garajo in so prišli v težke okoliščine," je na novinarski konferenci v DZ dejal Vogrin. Napačna poslovna odločitev te lahko, je dodal, stane podjetja.

Vogrin tako meni, da če so razlogi za njegov odstop, naj najprej odstopi tisti, ki ga k temu poziva. "Prvi med enakimi v parlamentu je prvi, ki naj odstopi," je dejal. Do predsednika DZ Gregorja Viranta je bil še bolj oster: "Če sem jaz koga ogoljufal, je ta oseba ogoljufala dva milijona državljanov in 156.000 javnih uslužbencev. Tem smo s plačno reformo nekaj dali, zdaj jim jemljemo".

Virant ni tisti, ki bi lahko delil nasvete

"Da, sem odgovoren za podjetje, ki sem ga pripeljal v resne težave. In to s posledicami. A ljudje, ki so sedaj na položajih, so državo pripeljali v bankrot," je ocenil.

Tudi na imuniteto se ne bo "niti slučajno skliceval, ker za to ni razloga" je dejal in spomnil, da je glede tega enako rekel Virant. A Virant po Vogrinovem mnenju "niti slučajno ni tisti, ki bi smel komurkoli deliti nasvete". Prav tako se na imuniteto ne bo skliceval, ker bi s tem po njegovih besedah dal razlog za domnevo, da je kaj narobe naredil.

"Z napačno birokratsko miselnostjo smo ogoljufali dva milijona državljanov"

Pojasnil je, da je takrat, ko je zašel v težave, na banki vzel kredit in podpisal osebno jamstvo. Svojo potezo je primerjal z odgovornostjo v politiki. "S plačno reformo smo vsakega državljana zadolžili za okoli 1000 evrov, pa nihče ne odgovarja. Sedaj so isti politiki glavni reformatorji prezadolžene države," je dejal in dodal, da "smo z napačno birokratsko miselnostjo ogoljufali dva milijona državljanov".

Mediji so namreč v minulih dneh poročali, da naj bi zaradi suma prevare oziroma goljufije uvedli preiskavo proti Vogrinu. Vodja Okrožnega državnega tožilstva v Mariboru Drago Šketa je pojasnil, da so na preiskovalni oddelek Okrožnega sodišča v Mariboru 20. septembra vložili zahtevo za preiskavo zoper tri fizične osebe in eno pravno osebo zaradi 19 kaznivih dejanj poslovne goljufije. 24. septembra so na preiskovalni oddelek sodišča vložili zahtevo za preiskavo še zoper dve fizični osebi in pravno osebo zaradi kaznivega dejanja poslovne goljufije.