Sobota, 20. oktobra

V Libiji bodo obeležili prvo obletnico usmrtitve Moamerja Gadafija, v torek pa bodo praznovali prvo obletnico razglasitve osvoboditve Libije.

Nedelja, 21. oktobra

Odvila se bo slavnostna akademija ob 140. obletnici Glasbene matice Ljubljana, ki od ustanovitve leta 1872 velja za pomembno središče slovenske glasbene ustvarjalnosti in poustvarjalnosti. Skrb za izvirno slovensko glasbeno umetnost je bila tudi eden od razlogov, zaradi katerih je predsednik republike dr. Danilo Türk letos Glasbeno matico odlikoval z zlatim redom za zasluge.

Ponedeljek, 22. oktobra

V mestu Boca Raton na Floridi bo na univerzi Lynn potekalo zadnje neposredno predvolilno soočenje med Barackom Obamo in republikanskim pretendentom Mittom Romneyjem.

V Bruslju bo Eurostat objavil dokončne stopnje dolga in proračunskega primanjkljaja držav območja evra za leto 2011.

Redno oktobrsko zasedanje parlamenta se ne bo, kot običajno, začelo s poslanskimi vprašanji predsedniku vlade in ministrom. Pred tem bodo poslanci potrdili nadomestni poslanski mandat Alenki Koren Gomboc. V parlamentu bo nadomestila kolega poslanca iz SDS Ljuba Žnidarja, ki ga je vlada imenovala za državnega sekretarja. Zatem bosta sledila 120 minut trajajoča govora predsednika vlade Janeza Janše in finančnega ministra Janeza Šušteršiča, s čimer se bo uradno začela razprava o proračunih za leto 2013 in 2014.

Torek, 23. oktobra

Poslanci bodo zaradi veta državnega sveta ponovno odločali o dveh spornih zakonih: o državnem holdingu, ki bi prevzel upravljanje vsega državnega premoženja, in o ukrepih za krepitev stabilnosti bank ("slaba banka"). Če bosta zakona potrjena - za to je potrebnih najmanj 46 glasov -, bo predsednik parlamenta sindikatom moral določiti rok za zbiranje 40.000 podpisov za razpis referendumov za oba zakona.

Stekla bo tudi prva obravnava spremembe Zujfa (pokojnine), ki jo predlagajo opozicijski poslanci. Z novelo naj bi skoraj v celoti črtali sporni 143. (pokojninski) člen in tudi določili, da se tistim, ki jim je bil del pokojnine odvzet, ta tudi vrne.

V Španskih borcih bodo uprizorili novo produkcijo EN-KNAP, plesno predstavo Iztoka Kovača, z naslovom Ottetto (8 nihajev za njegovo visokost). Glasbo Stravinskega bo predstava koreografsko razstavila in analizirala ter jo nato rekonstruirala in vizualizirala. Iztok Kovač je poleg osmih glasbenikov in dirigentke v predstavo vključil še pet plesalcev in skupino vizualnih umetnikov.

Sreda, 24. oktobra

Svetovni dan Združenih narodov.

Večji del dneva bodo poslanci razpravljali o dveh novih policijskih zakonih: o nalogah in pooblastilih policije ter o njeni organiziranosti in delu.

V Kinu Šiška se bo začel jesenski del cikla Yu Go!, ki bo postregel z novo porcijo kvalitetne ex-yu glasbe. Nastopile bodo legende beograjske neodvisne urbane scene Kanda Kodža I Nebojša, ob njih pa še udarni in čedalje bolj aktivni domači elektro-rock-hiphop trio Ewok.

Četrtek, 25. oktobra

V parlamentu bo stekla prva obravnava Turkove novele zakona o visokem šolstvu, ki med študenti in profesorji dviga veliko prahu. Poslanci naj bi zasedanje končali z imenovanjem petih novih nadzornikov RTV Slovenija.

Petek, 26. oktobra

Na festivalu Borštnikovo srečanje bodo podelili nagrade za najboljšo predstavo, režijo, igralske in druge umetniške dosežke. Podelili pa bodo tudi največjo festivalsko nagrado, Borštnikov prstan, ki jo posebna žirija vsako leto podeli zaslužnemu igralcu ali igralki za življenjsko delo.