Po dolgih letih sponzoriranja moških in ženskih ekip, se je za popoln umik iz kolesarstva odločil mednarodni ponudnik finančnih sredstev Rabobank. Podjetje je sponzoriralo prav vsak Tour de France vse od leta 1984, prav tako pa velja za največjega sponzorja nizozemskega profesionalnega kolesarstva, saj je letno v ta namen prispeval okoli 15 milijonov evrov.

Kot poroča Reuters so se pri Rabobanku za ta korak odločili po javni objavi dokumentov Ameriške protidopinške agencije (Usada), ki je predložila številne dokaze o prekrškarjih v kolesarstvu.  "Nismo več prepričani, da lahko mednarodni profesionalni kolesarski svet ta šport ponovno spremeni v poštenega. Prav tako ne verjamemo, da se bo v bližnji prihodnosti spremenilo na bolje," je sporočil tiskovni predstavnik podjetja Bert Bruggink.

"Kolesarstvo je čudovit šport, v katerem uživa na milijone Nizozemcev. A stojimo za našo odločitvijo in se umikamo iz profesionalnega kolesarstva. Odločitev ni boleča le za Rabobank, temveč za vse ljubitelje kolesarstva, ki jih za to ne gre kriviti," so še sporočili iz Rabobanka, ki tako tudi ne bo več sponzor istoimenske kolesarske ekipe.