Sestanek je tokrat potekal na sedežu NHL PA v Torontu. Sindikat je podal nov predlog o delitvi financ v ligi, po njihovem naj bi tako dobiček, povezan s hokejskimi dejavnostmi, delili na pol, če bodo dogovor dosegli do začetka novembra. To je skrajni rok, po katerem bo še mogoče izvesti celotno predvideno sezono.

"Nobeden od predlogov za delež dobička igralcev se ni niti približal shemi 50-50. Očitno je, da ne govorimo istega jezika, ko gre za ta pogajanja o finančni osnovi," je dejal razočarani Bettman in dodal: "Še vedno je možno, da bi izpeljali celotno sezono z vsemi tekmami, toda glede na to, kar smo videli danes, je ta naloga težko uresničljiva."

Izvršni direktor lige Bill Daly pa je poudaril, da je bil glavni zaplet v predlaganih podrobnostih. "Na videz je šlo za pogodbo, pri kateri bi bil delež igralcev 50 odstoten. A z dodatnimi klavzulami bi se ta hitro povzpel do 56 ali 57 odstotkov med celotno petletno predlagano pogodbo," je dejal Daly.

Na drugi strani pa je predstavnik sindikata Don Fehr menil, da zadnja ponudba vodstva lige še vedno krepko posega v plače igralcev. Po stari kolektivni pogodbi so igralci dobili 57 odstotkov denarja, ki ga je ustvarila liga NHL, vodstvo tekmovanja pa je želelo pred sklenitvijo nove pogodbe ta delež zmanjšati na vsaj 53 odstotkov, na kar pa sindikat igralcev ni pristal in pred več kot mesecem dni so v NHL razglasili lockout, prekinitev vseh dejavnosti.