Po sedmih minutah je bilo 4:0 za Constanto. Celjani so prvi gol dosegli iz sedemmetrovke v osmi minuti, iz igre pa šele v 16. minuti, ko so gostitelji vodili s 7:1. Gostje so delali začetniške napake, streljali iz neizdelanih položajev, največkrat pa jim je prekrižal račune izjemno razpoloženi romunski vratar Mihail Catalin Popescu, ki je do 21. minute zbral devet obramb, do polčasa 12, v vsej tekmi pa 20. Kako porazna je bila celjska igra v prvem polčasu, vse razkrije le pet doseženih golov. S tem so postavili neslavni rekord, saj tako malo golov v enem polčasu v ligi prvakov še niso dosegli. Tudi v drugem polčasu so Celjani ob redkih prebliskih posameznikov igrali raztrgano in povprečni Romuni so imeli tekmo pod nadzorom. Gostje so se v 44. minuti približali na tri gole zaostanka (12:15), v zadnji četrtini tekme pa znova naredili preveč napak.

Trener Celja Vladan Matić je po tekmi povedal: "Prevzemam vso odgovornost. Za poraz sem kriv jaz! Kriv sem, ker so moji igralci streljali polvisoko, ker so naredili toliko tehničnih napak, ker niso znali prenesti žoge v napad in imeli nikakršno realizacijo. Sem izjemno jezen. Sram me je. To je ogromen korak nazaj. Namesto da bi napredovali, gremo spet nazaj. Ne bi bilo sramotno izgubiti, a izgubiti na takšen način, je. Na koncu imamo odličen izid glede na to, kako smo igrali."

Celjani, ki so doslej premagali le švedski Sävehof, imajo mesec dni časa za dvig forme. Tekmovanje se bo zaradi reprezentančnega premora nadaljevalo 17. novembra, ko bo v Celju gostoval nemški velikan Kiel, ki je včeraj izgubil derbi v gosteh z Veszpremom.