Kangler je na Facebooku pojasnil, da so bili obstoječi sistemi dotrajani, občina pa je bila zaradi zmanjšanje varnosti za vse udeležence prometa na križiščih, na katerih so zdaj postavljeni novi semaforji, tarča številnih kritik. Občina je za vzdrževanje zastarelega sistema porabila do 500 tisoč evrov letno.

"S tem projektom občina pridobi nov semaforski sistem, inteligentno usmerjanje prometa, ki skrbi za večjo pretočnost ob prometnih konicah in vzpostavitev novega optičnega omrežja, ki bo v letu 2013 omogočil vzpostavitev brezžičnega interneta po celotnem prenovljenem sistemu," je pojasnil Kangler.

Mariborski župan je poudaril, da se s tem projektom "ne polnijo privatni žepi". Zanikal je tudi informacijo, da bodo v mestu vzpostavili cono, kjer je hitrost vožnje omejena na 30 kilometrov na uro. "V naslednjih dneh bomo pred vsak drog z radarjem postavili prometni znak 'samodejno merjenje hitrosti', tako da bodo vsi udeleženci še dodatno obveščeni, da se izvaja avtomatska detekcija in da bomo na same drogove s prekrškovnim sistem namestili nalepko prometnega znaka, s kakšno hitrostjo je dovoljena vožnja mimo," je še pojasnil Kangler.

Preberite še:

Mariborska furija razveseljuje Iskro Sistemi